Την παρουσίαση ενός βιβλίου για το θέμα της μετανάστευσης στην Ελλάδα, διοργανώνει το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης.
Η παρουσίαση θα γίνει την Τρίτη 13 Μαίου στις 8μμ στο Νεώριο Μόρο, ενώ οι διοργανωτές σε ανακοίνωσή τους γράφουν τα εξής:
\”Οι πνιγμένοι στο Αιγαίο αυξάνονται, χθες στο Φαρμοκονήσι, σήμερα στη Σάμο.
Οι Σύροι πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι στα Χανιά, ενώ το μόνο τους αίτημα είναι \”ταξιδιωτικά έγγραφα\” για να μπορέσουν να ταξιδέψουν στη χώρα επιλογής τους.
Για να μη μιλήσουμε για τα ζητήματα ασύλου, ενσήμων, αδειών παραμονής.
Και όλα αυτά γιατί έχει επιλεγεί μια εκδικητική και άδικη πολιτική απέναντι στους πολιτικούς και οικονομικούς πρόσφυγες.
Ο Βασίλης Παπαστεργίου δικηγόρος Αθηνών o οποίος συμμετέχει στην Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών και η Ελένη Τάκου, μέλος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) και βοηθός συντονίστρια του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, έγραψαν ένα βιβλίο με τίτλο \”η μετανάστευση στην Ελλάδα\”.
Την τρίτη 13 Μάη στις 8 το βράδυ στο Νεώριο ΜΟΡΟ θα είναι μαζί μας και μαζί με τον Αντώνη Κρασουδάκη, γιατρό του νοσοκομείου μας, θα συζητήσουμε για το βιβλίο τους που απαντάει στους πιο δημοφιλείς μύθους γύρω από τη μετανάστευση.
Επειδή δυστυχώς οι μύθοι είναι πιο δημοφιλείς από την πραγματικότητα, θέλουμε να συζητήσουμε για το αν είναι μύθος ή αλήθεια ότι:
“Δεν χωράνε άλλοι”
“έχουν έρθει εδώ και μας παίρνουν τις δουλειές”
“απειλείται η ζωή και η περιουσία μας”
“οι δικοί μας πατεράδες μετανάστευαν νόμιμα:
Σας προσκαλούμε να μιλήσουμε από την πλευρά του γηγενή πολίτη για να αναδείξουμε τις αλήθειες.
Τρίτη 13 Μάη, 8μ.μ. στο Νεώριο ΜΟΡΟ
Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook