Στις 18 και τις 25 του Μάη οι πολίτες καλούνται να λάβουν μια πολύ κρίσιμη και σημαντική απόφαση για την καθημερινότητά τους, για τη γειτονιά τους, για την πόλη τους, για την ίδια τους τη ζωή. 
Καλούνται να επιλέξουν εκείνους, που θεωρούν καταλληλότερους να υπηρετήσουν, με εμπειρία, συνέπεια, αποτελεσματικότητα και ανιδιοτέλεια, τον μεγάλο μητροπολιτικό Δήμο Χανίων, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς αποκλεισμούς, αλλά με πνεύμα σύνθεσης και συνεργασίας.
Η νέα αυτοδιοικητική περίοδος, πενταετούς διάρκειας τούτη τη φορά, αποτελεί αναπόφευκτα μια μεγάλη πρόκληση, ειδικά σε αυτές τις οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες αβεβαιότητας και κρίσης.
Μία πρόκληση, που, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε, όχι απλά με διαδικασίες άτολμης διαχείρισης, αλλά με περαιτέρω πρωτοβουλίες και ακόμη σημαντικότερα έργα, που θα καταστήσουν τον Δήμο Χανίων πρωτοπόρο, όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα.

\"\"

Τα προηγούμενα τριάμισι χρόνια, η παρούσα Δημοτική Αρχή απέδειξε ότι, παρά τις όποιες παραλείψεις ή ακόμη, σε ορισμένες περιπτώσεις, και τις όποιες υστερήσεις, έχει και την τεχνογνωσία και την εμπειρία και τις δυνατότητες και το μεράκι να «πάει» τον Δήμο μας μπροστά. 

Μεταξύ άλλων, η Δημοτική Αρχή:

Πέτυχε την ομαλή αυτοδιοικητική μετάβαση στην «εποχή του Καλλικράτη», παρά τις δραματικές περικοπές θεσμοθετημένων πιστώσεων.

Τακτοποίησε με απόλυτη επιτυχία τις οικονομικές εκκρεμότητες που παρέλαβε.

Ενίσχυσε τις δομές πρόνοιας και παιδείας, ενδυναμώνοντας έμπρακτα τις δράσεις αλληλεγγύης για τη στήριξη των ασθενέστερων συμπολιτών μας.

Προγραμμάτισε και εκτέλεσε μικρά και μεγάλα έργα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, εκμεταλλευόμενη κάθε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και κυρίως το ΕΣΠΑ.

Σχεδίασε σημαντικά έργα σε όλες τις περιοχές του Δήμου μας, τα οποία αναμένεται να δημοπρατηθούν και να υλοποιηθούν το προσεχές διάστημα.

Την επόμενη πενταετία αυτό το έργο, αυτός ο προγραμματισμός και ο σχεδιασμός, που αφορά όλο τον μητροπολιτικό Δήμο Χανίων, πρέπει να συνεχιστεί, να εμπλουτιστεί και να προχωρήσει με ακόμη ταχύτερους ρυθμούς.

Και αυτό είναι ένα μεγάλο «στοίχημα», που μπορεί να το φέρει σε πέρας η Δημοτική Παράταξη «Χανιά: Μαζί για τον Δήμο μας», με επικεφαλής τον νυν και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο Μανώλη Σκουλάκη.

Η εποχή δεν «σηκώνει» πειραματισμούς, ούτε «λευκές επιταγές». 


Η επόμενη μέρα στον Δήμο Χανίων απαιτεί συνοχή και σταθερότητα και όχι ευκαιριακές «συμμαχίες» και μικροπολιτικές «συμπορεύσεις», χωρίς κοινές αρχές και αξίες. 


Η επόμενη μέρα στον Δήμο Χανίων απαιτεί μια ομάδα ισχυρή, συμπαγή, ενωμένη, δοκιμασμένη, έμπειρη, διεκδικητική, αποφασισμένη, όπως η Δημοτική Παράταξη «Χανιά: Μαζί για τον Δήμο μας».


Για να βαδίσουμε αυτοδιοικητικά, με ασφάλεια, σιγουριά και σταθερότητα, χωρίς ακροβατισμούς και δυσάρεστες εκπλήξεις.

Για να κάνουμε την πόλη μας ακόμη καλύτερη, αναδεικνύοντας περαιτέρω τα πολλά συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Για να βελτιώσουμε – αναβαθμίσουμε τις συνθήκες ζωής σε κάθε γειτονιά, σε κάθε περιοχή.

Για να κάνουμε την ίδια τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας καλύτερη, ποιοτικότερη.

Για να μη χαθεί μια σημαντική ευκαιρία για τον τόπο μας.

Προχωράμε μαζί, λοιπόν… «Μαζί για τον Δήμο μας».
Γιώργος Γεωργακάκης
Γιατρός – Συντονιστής Διευθυντής Νευρολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Χανίων
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Χανίων
Πρόεδρος Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook