Τους 142 έφτασε ο αριθμός των νεκρών στην Σαουδική Αραβία από τον κοροναϊό MERS μετά τον θάνατο άλλων τριών ανθρώπων που είχαν προσβληθεί από αυτόν, σύμφωνα με απολογισμό του υπουργείου Υγείας της χώρας, ο οποίος δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.
Το υπουργείο διευκρίνισε ότι ένας 45χρονος πέθανε στην Τζέντα και δύο γυναίκες ηλικίας 60 και 62 ετών αντίστοιχα στην πρωτεύουσα Ριάντ.
Ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από τον κοροναϊό σε όλη την χώρα έφτασε τους 483, πρόσθεσε το υπουργείο στην σημερινή του ανακοίνωση.
Την Τρίτη η επιτροπή εκτάκτων καταστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) αναμένεται να πραγματοποιήσει μια σύνοδο στην Γενεύη για τον κοροναϊό MERS.
Μολονότι η Σαουδική Αραβία είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τον κοροναϊό αυτόν, κρούσματά του έχουν αναφερθεί επίσης πρόσφατα και σε άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων η Ιορδανία, η Αίγυπτος, ο Λίβανος ή οι ΗΠΑ, αλλά η πλειονότητα αυτών που προσβλήθηκαν από τον MERS είχε ταξιδέψει ή εργαστεί πρόσφατα στην Σαουδική Αραβία.
Ο κοροναϊός MERS (Αναπνευστικό Σύνδρομο Μέσης Ανατολής)θεωρείται ένας πιο θανατηφόρος, αλλά λιγότερο μεταδοτικός εξάδελφος του ιού που είναι υπεύθυνος για το Οξύ και Σοβαρό Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS) και είχε προκαλέσει το 2003 το θάνατο σχεδόν 800 ανθρώπων στον κόσμο.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook