Μισό θα είναι το οικογενειακό επίδομα τέκνων που θα πάρουν από τα μέσα Ιουλίου οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος ένας εργαζόμενος με 2 παιδιά που πέρσι πήρε 295,8 ευρώ ετήσιο επίδομα, φέτος θα πάρει τα μισά, δηλαδή 147,9 ευρώ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα το οικογενειακό επίδομα χρηματοδοτείται με εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών, όμως οι εισφορές αυτές καταργούνται από την 1η Ιουλίου του 2014, στο πλαίσιο της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9 μονάδες.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο το επίδομα που θα δοθεί φέτος έχει πληρωθεί με εισφορές του 2013, όμως αυτές οι εισφορές καταργούνται από τον Ιούλιο του 2014. Όπως αναγράφει το μεσοπρόθεσμο, θα δοθεί μισό επίδομα γιατί από τον Ιούλιο παύει να χρηματοδοτείται από τις εισφορές, με το κενό να δημιουργείται για τις εισφορές του α\’ εξαμήνου του 2014, που θα πρέπει να δοθούν ως επίδομα το 2015.
Η εφημερίδα επικαλείται στελέχη του ΟΑΕΔ με τα οποία ήρθε σε επαφή, σύμφωνα με τα οποία δεν υπάρχει λόγος να δοθεί επίδομα για τις εισφορές του πρώτου εξαμήνου του 2014, αφού η παροχή αυτή διακόπτεται από την κατάργηση των εισφορών από τον Ιούλιο.
newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook