Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και συγκεκριμένα τις νέες αίθουσες με τη Συλλογή των Μινωικών Αρχαιοτήτων επισκέφθηκαν ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου και τα μέλη της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης «Δύναμη Πολιτών».

Ο δίσκος της Φαιστού, οι θεές των όφεων, το χρυσό κόσμημα των μελισσών και το «Δαχτυλίδι του Μίνωα» είναι μερικά από τα διάσημα εκθέματα που δεσπόζουν στις ειδικές προθήκες και τα οποία αποτελούν πόλο έλξης για ολόκληρη την υφήλιο.

Ο κ. Λαμπρινός και τα μέλη της «Δύναμης Πολιτών» είχαν την τύχη να ξεναγηθούν από την ξεναγό, υποψήφια δημοτική σύμβουλο με τον συνδυασμό, κ. Αρετούσα Ιερωνυμάκη η οποία προέβη σε μια αναλυτική περιγραφή των εκθεμάτων και του αστικού- ανακτορικού μινωικού πολιτισμού της Κρήτης.

Με αφορμή την επανέκθεση της Συλλογής, μετά από επτάμιση χρόνια, ο κ. Λαμπρινός υπογράμμισε την τεράστια αξία του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου σε συνάρτηση όχι μόνο με την τουριστική προβολή του Ηρακλείου αλλά και με τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης του δήμου με το μινωικό ανάκτορο της Κνωσσού.