Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Ανδραβίδας από την εν ψυχρώ δολοφονία του 35χρονου αστυνομικού Βασίλη Μαρτζάκλη το βράδυ της Κυριακής. Ως βασικός ύποπτος έχει συλληφθεί ένας 30χρονος αθίγγανος, ενώ έχουν γίνει και άλλες προσαγωγές. Σύμφωνα με πληροφορίες, το φονικό όπλο δεν έχει εντοπιστεί ακόμη.

Στην περιοχή από τα ξημερώματα της Κυριακής έχουν φτάσει υψηλόβαθμοί αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και αστυνομικοί από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και το Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.

\"\"

Ο 35χρονος αστυνομικός σύμφωνα με το ilialive.gr, επέστρεφε από τα Λεχαινά λίγο μετά τις 11 το βράδυ στο σπίτι του στην Ανδραβίδα, όπου βρισκόταν σε προεκλογική συγκέντρωση συνδυασμού στον οποίο συμμετείχε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Λίγα μέτρα πριν το σπίτι του στην πόρτα οικίας γείτονά του είδε τον διαρρήκτη, που είχε καταφέρει να τραυματίσει τον γείτονα και φίλο του.

Ο τελευταίος μαζί με τη σύζυγό του, βλέποντας τον 35χρονο αστυνομικό να κινείται προς το μέρος τους, προσπάθησαν να φωνάξουν πως ο δράστης κρατά μαχαίρι. Όμως εκείνος πρόλαβε να χτυπήσει δύο φορές στην καρδιά και τον πνεύμονα τον Βασίλη Μαρτζάκλη και να τον αφήσει να πέσει αιμόφυρτος στο έδαφος.

\"\"

Ο δράστης τράπηκε σε φυγή και δίπλα στο θύμα έσπευσαν φίλοι, γείτονες και συνάδελφοι να τον βοηθήσουν. Ήταν όμως καίριο το χτύπημα που δέχθηκε, αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο σημείο. Ασθενοφόρο τον μετέφερε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.

Όπως αναφέρει το ilialivegr, ο Βασίλης Μαρτζάκλης ήταν πατέρας δύο παιδιών, υπηρετούσε στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου και ήταν το χαμογελαστό παλικάρι με τη χρυσή καρδιά που όλοι εκτιμούσαν. Ασχολούταν με το ποδόσφαιρο και με την Ακαδημία της Δάφνης Ανδραβίδας, μαθαίνοντας τα μικρά παιδιά της περιοχής τα μυστικά του ποδοσφαίρου.

\"\"

ilialive.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook