Τελευταία ενημέρωση: 22:55

Για πέμπτη ημέρα συνεχίζονται οι άοκνες προσπάθειες για την δημιουργία ασφαλών προυποθέσεων έτσι ώστε οι άντρες της ΕΜΑΚ Κρήτης να μπορέσουν να ανασύρουν απο τον πάτο του – πρώην πηγαδιού – τον 39χρονο που θάφτηκε την περασμένη Πέμπτη.

Μετά την χθεσινή εξέλιξη, όταν σημειώθηκε μια ακόμη κατάρρευση χωμάτινων όγκων, ενώ οι άντρες της ΕΜΑΚ με ένα μεταλικό καλάθι, κρεμασμένοι απο γερανό, είχαν φτάσει κοντά στο αποτέλεσμα που όλοι περιμένουν, η έκταση της εκσκαφής επεκτάθηκε.

Νεότερες εκτιμήσεις των σωστικών συνεργείων, κάνουν λόγο ότι τα ξημερώματα ίσως θα έχουν κατορθώσει να προσεγγίσουν το σημείο στο οποίο είναι \”θαμμένος\” ο 39χρονος.

Σύμφωνα και με τις οδηγίες γεωλόγου και μεταλλειολόγου, σήμερα οι εκσκαφείς δημιουργούν ένα νέο \”πατάρι\” προκειμένου να μπορέσουν να φτάσουν στο σημείο που είναι θαμμένος ο 39χρονος εργάτης με ασφάλεια.
Η κατάσταση έχει φτάσει σε απελπιστικό σημείο και για το συνεργείο του εργολάβου που έχει αναλάβει την εκσκαφή, καθώς τα νερά αναβλύζουν διαρκώς και οι χειριστές των μεγάλων μηχανημάτων, σκάβουν με ρίσκο σε βάθος 14-15 μέτρων, με τους σαθρούς χωμάτινους όγκους να κρέμονται απο πάνω τους.
Μάλιστα χθες για να ανασυρθεί ένας εκσκαφές απο τον τεράστιο λάκκο, χρειάστηκε να τραβηχτεί με ειδικό συρματόσχοινο, αφού εαν έβγαινε με τον χειριστή υπήρχε κίνδυνος να ανατραπεί.



\”Θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να βγάλουμε τον άνθρωπο και να τον παραδώσουμε στους οικείους του\” μας είπε ο επικεφαλής της – πρωτοφανούς για τα Ελληνικά δεδομένα –  επιχείρησης, Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, κ.Δημήτρης Ραπανάκης.
Τραγικές φιγούρες, οι συγγενείς και οι φίλοι του 39χρονου Έλληνα απο την Γεωργία, οι οποίοι νυχθημερόν περιμένουν έξω απο τον χώρο της τραγωδίας την εξέλιξη της επιχείρησης.
Να σημειωθεί πως εκτός των ανδρών της ΕΜΑΚ Κρήτης, όλες αυτές τις ημέρες στην περιοχή βρίσκονται διαρκώς πυροσβέστες των Χανίων και αστυνομικοί, ενώ και η κυκλοφορία οχημάτων στο συγκεκριμένο τμήμα της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου έχει διακοπεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook