Τις προτάσεις του συνδυασμού «Χανιά: Μαζί για τον Δήμο μας» για τη βελτίωση της καθημερινότητας στις περιαστικές περιοχές του Δήμου Χανίων παρουσίασε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης σε κατοίκους και επαγγελματίες των περιοχών της Νέας Κυδωνίας και του Ακρωτηρίου, στο πλαίσιο επισκέψεων του στις παραπάνω περιοχές, την Παρασκευή 9, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Μαΐου 2014.
Όπως ανέφερε ο Μ. Σκουλάκης «κυρίαρχη προτεραιότητα μας, για την επόμενη θητεία, αποτελεί η βελτίωση της καθημερινότητας και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών στις περιαστικές περιοχές του Δήμου μας και για το σκοπό αυτό έχουμε διαμορφώσει ένα στοχευμένο, ρεαλιστικό και άμεσα υλοποιήσιμο πλέγμα πολιτικών, δράσεων και έργων». 
Αναφερόμενος στις προτεινόμενες παρεμβάσεις ο κ. Σκουλάκης δεσμεύτηκε για τη σύσταση μια νέας αποκεντρωμένης υπηρεσίας η οποία θα είναι επιφορτισμένη αποκλειστικά με τη διαχείριση των ζητημάτων καθημερινότητας (τεχνικά έργα, ηλεκτροφωτισμός, πράσινο, καθαριότητα των κατοίκων των περιαστικών περιοχών αλλά και τη λειτουργία ενός νέου επιτελικού οργάνου, του “Συντονιστικού Συμβούλιου Δημοτικών Ενοτήτων” το οποίο θα συνεδριάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε κάθε Δημοτική Ενότητα – με τη συμμετοχή του Δημάρχου, Αντιδημάρχων και όλων των αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου με σκοπό τον άμεσο καθορισμό και συντονισμό των αναγκαίων ενεργειών για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων.

Έργα αποχέτευσης

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Σκουλάκης στα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης που υλοποιεί η ΔΕΥΑΧ στη Νέα Κυδωνία και στο Ακρωτήρι τονίζοντας πως «τα εν λόγω έργα θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση και περαιτέρω ανάπτυξη των εν λόγω περιοχών». Όπως μάλιστα έκανε γνωστό, ξεκινούν άμεσα στην περιοχή της Νέας Κυδωνίας οι εργασίες ολοκλήρωσης των βασικών δικτύων ακαθάρτων, με συνολικό προϋπολογισμό έργου 6.135.600 € ενώ όσον αφορά το Ακρωτήρι επισήμανε ότι «ολοκληρώνεται και παραλαμβάνεται τον ερχόμενο Ιούλιο, η μελέτη αποχέτευσης ακαθάρτων της Δημοτικής Ενότητας Ακρωτηρίου, κόστους 390.000 € προσθέτοντας ότι «το έργο που θα προκύψει θα έχει εκτιμώμενο προϋπολογισμό 27 εκατ. € και θα υποβληθεί για χρηματοδότηση στην επόμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ»

Ολοκλήρωση Γ.Π.Σ.

Τέλος, ο νυν Δήμαρχος δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση όλων των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων – που βρίσκονται σε εξέλιξη – σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου και τα οποία όπως τόνισε «αποτελούν τη βάση και το κυριότερο εργαλείο για τη βέλτιστη χωροταξική οργάνωση και ανάπτυξη των περιαστικών περιοχών, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη.

\"\"
\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook