Τον 56χρονο Βρετανό εκατομμυριούχο Shoja Shojai συνέλαβαν οι ισπανικές Αρχές, με την κατηγορία πως κρατούσε δέκα γυναίκες- μοντέλα- παρά τη θέλησή τους σε φρουρούμενη έπαυλη στην Costa del Sol, με τις οποίες είχε μάλιστα αποκτήσει επτά παιδιά.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο 56χρονος είχε συναντήσει τις περισσότερες γυναίκες στο Λονδίνο- εκείνες προέρχονταν από διάφορες χώρες, Ρωσία, Γερμανία, Μογγολία, Καζακστάν κ.ά.- και έλεγε πως ήταν μεγιστάνας του πετρελαίου, φίλος του Μπαράκ Ομπάμα και του Βλαντιμίρ Πούτιν.

\"\"

Όπως κατήγγειλαν οι γυναίκες – οι περισσότερες ηλικίας από 20 έως 30 ετών – τις ανάγκασε να τον ακολουθήσουν στην Ισπανία, στο παλάτι αραβικού στιλ που διατηρεί, με ψεύτικες υποσχέσεις, απειλές και σωματική βία. Είπαν, επίσης, στην αστυνομία ότι τις άφηνε να βγαίνουν από το σπίτι μόνο συνοδεία οδηγών και ειδικής ασφάλειας και υπό τον προϋπόθεση ότι γνώριζε πού ακριβώς πήγαιναν και τι ώρα θα επέστρεφαν.

\"\"

 Το κουβάρι της ιστορίας άρχισε να ξετυλίγεται όταν μία από τις γυναίκες κατήγγειλε κακομεταχείριση από τον Shojai. Στη συνέχεια εννέα γυναίκες τον κατηγόρησαν πως τις παρέσυρε στην Ισπανία με ψεύτικές υποσχέσεις, υποβάλλοντάς τις σε συναισθηματική κακοποίηση και απειλές σωματικής βίας με σκοπό να μην τολμήσουν να τον εγκαταλείψουν.

Ισπανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως η αστυνομία βρήκε το λεγόμενο «χάπι του βιασμού» στο σπίτι, έπειτα από αναφορές των γυναικών πως υπέφεραν από πονοκεφάλους και πως τις ανάγκαζαν να παίρνουν αντικαταθλιπτικά.

\"\"

Ο Shojai αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση όσο το ισπανικό δικαστήριο εξετάζει τις καταγγελίες των γυναικών για να αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε δίωξη.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook