Την Κυριακή το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων των αθλητικών εγκαταστάσεων του γηπέδου της τοπικής κοινότητας Βώρων του Δήμου Φαιστού. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Πρόεδρος του ΔΣ Φαιστού κ. Γιώργος Δουλγεράκης, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Φαιστού κκ. Γ. Φασομυτάκης, Γ.Νικολιδάκης, Β.Πρωτογεράκης, Γ. Μανιαδάκης, Σ. Ρομπογιαννάκης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΦ κ. Γιάννης Κουλεντάκης, ο Πρόεδρος της ΕΠΣΗ κ. Ν. Τζώρτζογλου, μέλη του ΔΣ Φαιστού, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, σύσσωμοι οι παίκτες και η διοίκηση της ΑΕ Φαιστού, μέλη Αθλητικών συλλόγων και πολιτιστικών φορέων της περιοχής, καθώς και υποψήφιοι Περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στον Περιφερειάρχη Κρήτης, τη Δήμαρχο Φαιστού, τον Πρόεδρο της ΕΠΣΗ, καθώς και στον Πρόεδρο του Συνδέσμου Διαιτητών Ηρακλείου. Στη συνέχεια έγιναν απονομές αναμνηστικών μεταλλίων στους παλαίμαχους παίκτες της ομάδας ΑΕ Φαιστός από τους ενε ενεργεία παίκτες της ομάδος ενώ ακλούθησε φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων.

Να σημειωθεί ότι η αθλητική εγκατάσταση του γηπέδου των Βώρων περιλαμβάνει συνθετικό χλοοτάπητα 5ης γενιάς, καθώς και προβολείς, ενώ το συγκεκριμένο έργο πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση από το Π.Δ.Ε., με τίτλο «βελτίωση εγκαταστάσεων και τοποθέτησης χλοοτάπητα στο δημοτικό γήπεδο Βώρων».

Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Κρήτης δήλωσε: «Η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τους φορείς στηρίζει και ενισχύει δράσεις του αθλητισμού και του πολιτισμού προς όφελος της κοινωνίας και ιδιαίτερα της νεολαίας μας. Η στήριξη μας αυτή είναι έμπρακτη και θα συνεχιστεί και την επόμενη περίοδο με περισσότερα έργα και δράσεις σε ολόκληρη την Κρήτη.

Σήμερα εδώ στους Βώρους σε συνεργασία με το Δήμο Φαιστού, παραδίδουμε ένα ανανεωμένο γήπεδο στη νεολαία που ασχολείται με το ποδόσφαιρο, τον αθλητισμό ευρύτερα. Σημαντικό επίσης είναι ότι με την καλή, αποτελεσματική συνεργασία δήμων και Περιφέρειας, έχουμε καταφέρει να αντλήσουμε χρηματοδοτήσεις για έργα από εθνικούς πόρους, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για την ολοκλήρωση αναγκαίων υποδομών σε κάθε δήμο».

Με αφορμή τα εγκαίνια των αθλητικών εγκαταστάσεων του γηπέδου των Βώρων, η Δήμαρχος Φαιστού εξέφρασε την ικανοποίηση της για την ολοκλήρωση κατασκευής του έργου, ενώ ευχαρίστησε όλους τους φορείς που συνεργάστηκαν προς την κατεύθυνση αυτή.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η δημοτική αρχή τα τελευταία τρία χρόνια, πάντα με καλές συνεργασίες, δίνει προτεραιότητα, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, σε έργα που αφορούν την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και δίνουν ώθηση στη νεολαία να ασχοληθεί ενεργά με τον αθλητισμό.

Το πρόγραμμα δράσεων του Δήμου Φαιστού, στον τομέα του Αθλητισμού, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με κύριο μέλημα την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στον δημότη, σε συνδυασμό με την κάλυψη των αναγκών του στον τομέα της προαγωγής της υγείας και της ψυχαγωγίας του, μέσα από μαζικά προγράμματα αθλητισμού που υλοποιούνται στα Δημοτικά στάδια και σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook