Το πιο διάσημο κάστρο του τρόμου στον κόσμο, όπου κυριαρχεί μεταξύ θρύλου και πραγματικότητας ο μύθος του κόμη Δράκουλα, είναι προς πώληση.

Καλυμμένο από την ομίχλη το τρομακτικό κάστρο της Τρανσυλβανίας βγαίνει στο σφυρί από τον αρχιδούκα Dominic de Habsburg και την οικογένειά του, τους απόγονους της βασιλικής οικογένειας της Ρουμανίας.

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η «Daily Telegraph» οι διαπραγματεύσεις γίνονται υπό απόλυτη μυστικότητα από ένα δικηγορικό γραφείο της Νέας Υόρκης.

«Αν μας προσφερθεί ένα σημαντικό ποσό» αναφέρει ο Mark Meyer, εκπρόσωπος του δικηγορικού γραφείου, «θα εξετάσουμε το ποιόν του, την πρότασή του και στο τέλος θα κρίνουμε την χρηματική την προσφορά του».

Στην πραγματικότητα, είναι πολύ δύσκολο να εκτιμηθεί η αξία του μεσαιωνικού κάστρου, που φιλοξένησε τον θρυλικό πρίγκιπα της Βλαχίας, Βλαντ Β΄ Ντρακούλ, που ενέπνευσε τον Bram Stoker για να γράψει το βιβλίο του «κόμη Δράκουλα».

Η εκτίμηση του Forbes μερικά χρόνια πριν, κοστολογούσε την αξία του κάστρου σε περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο αρχιδούκας Dominic de Habsburg το πουλούσε στην κυβέρνηση της Ρουμανίας για 80 εκατομμύρια ευρώ…

Το κάστρο του κόμη Δράκουλα, δόθηκε στους απόγονους του Βλαντ Β΄ Ντρακούλ, το 2006 μετά την ανατροπή του κομμουνιστικού καθεστώτος στην χώρα.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook