Ο Kelly Hofer είναι φωτογράφος από τα 11 του- στοιχεία αξιοσημείωτο αν σκεφτεί κανείς πως ζει σε κοινότητα Χουτεριτών- συντηρητικών χριστιανών- οι οποίοι θεωρούν τις φωτογραφίες αμαρτία.

«Πιστεύω πως η αντίληψη αυτή βασίζεται σε μια αποστροφή της Βίβλου αλλά νομίζω πως έχει χαθεί το νόημά της», λέει ο Hofer στη Daily Mail, «πάντα μου έλεγαν πως οι φωτογραφίες είναι αμαρτία, κάτι παρακινδυνευμένο».

Ο Hofer αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την οικογένεια και την κοινότητά του πριν από δύο χρόνια, σε ηλικία 19 ετών, για να αφοσιωθεί στην αγάπη του για τη φωτογραφία, πριν φύγει όμως κατέγραψε στο φακό του στιγμιότυπα και πτυχές μιας συντηρητικής χριστιανικής κοινότητας που ζει αποκλεισμένη από τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι φωτογραφίες του από την κοινότητα των Χουτεριτών στη Μανιτόμπα του Καναδά αποτυπώνουν τη ζωή των ανθρώπων που ακολουθούν τις παραδοσιακές θρησκευτικές αρχές και ζουν μια απλή ζωή.

Οι Χουτερίτες, όπως και άλλες κοινότητες Αναβαπτιστών- οι Άμις και οι Μεννονίτες- συγκροτούν «δεμένες» κοινότητες που ζουν αγροτική ζωή.

Αντίθετα με τους Άμις, πολλοί Χουτερίτες δεν λένε όχι στην τεχνολογία και κάθε σπίτι έχει σύνδεση ίντερνετ- κυρίως όμως για να μπορούν τα παιδιά να συνδέονται με Χουτερίτες δασκάλους σε άλλες απομακρυσμένες κοινότητες.

Επίσης επιτρέπονται οι φωτογραφικές μηχανές αλλά μόνο για να καταγράφουν την πρόοδο των οικοδομικών εργασιών.

Ο Hofer είναι πλήρως αυτοδίδακτος. Η αγάπη του για τη φωτογραφία γεννήθηκε όταν έπιασε στα χέρια του μια φωτογραφική μηχανή που είχε πάει σπίτι ο πατέρας του, διευθυντής του σχολείου της κοινότητας.

«Ήμουν ο μόνος Χουτερίτης φωτογράφος, κανείς άλλος δεν ήξερε τίποτα από φωτογραφία», εξηγεί ο ίδιος, ενώ η υπόλοιπη κοινότητα κάθε άλλο παρά τον ενθάρρυνε.

Όταν φωτογράφιζε κάποιον, φίλους, γείτονες, συγγενείς, απειλούσαν να ενημερώσουν τον ιερέα ο οποίος θα του αφαιρούσε τη φωτογραφική μηχανή- όπως κι έγινε μία φορά, για σύντομο διάστημα.

Όταν για πρώτη φορά ανέβασε τις φωτογραφίες του στο Flickr, κλήθηκε ενώπιον του συμβουλίου των γηραιών της κοινότητας και αναγκάστηκε να τις σβήσει.

Αλλά εκείνος συνέχιζε να φωτογραφίζει επειδή ήθελε οι άνθρωποι εκτός της κοινότητάς του να καταλάβουν τα μέλη της. «Ο λόγος που συνέχιζα είναι επειδή έλεγαν συνέχεια πως οι άλλοι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πώς λειτουργούν οι Χουτερίτες, πως δεν είναι σαν τους Άμις», εξηγεί.

Τουλάχιστον 45.000 Χουτερίτες ζουν στη Βόρεια Αμερική.

Δείτε τις φωτογραφίες

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook