\”Όργωσε\” το Ρέθυμνο η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης και εκ νέου υποψήφια με το Συνδυασμό «ΚΡΗΤΗ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ», κα Μαρία Λιονή, η οποία το τελευταίο τριήμερο, πραγματοποίησε περιοδείες σε περιοχές του νομού.

Πιο συγκεκριμένα:

Περιοδεία Παρασκευής

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης και εκ νέου υποψήφια με το Συνδυασμό «ΚΡΗΤΗ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ», κα Μαρία Λιονή, μαζί με υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους επισκέφτηκε την Παρασκευή, 9 Μαϊου 2014 τις περιοχές Σαχτούρια – Μέλαμπες – Αγία Γαλήνη.

Η κα Λιονή είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους των ανωτέρω περιοχών με κύριο θέμα το ΝΟΑΚ και τις κάθετες συνδέσεις. Σχετικά με αυτό το θέμα η κα Λιονή δήλωσε ότι έχει ήδη εγκριθεί ο συγκριτικός πίνακας από την Οικονομική Επιτροπή Περιφέρειας Κρήτης (1.770.000 €) προκειμένου να ολοκληρωθεί η Μελέτη του κύριου Οδικού Άξονα Ρέθυμνο – Αγία Γαλήνη και ειδικότερα του τμήματος Σπήλι – Ακούμια.

Επιπλέον η κα Λιονή ενημέρωσε τους παριστάμενους ότι η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης έχει προχωρήσει σε εργασίες συντήρησης του επαρχιακού δικτύου στην πρώην επαρχία Αγίου Βασιλείου (καθαρισμός τάφρων και πρανών) προϋπολογισμού 240.000 Ευρώ. Από τη συζήτηση προέκυψε επίσης η ανάγκη επέκτασης του Βιολογικού της Αγίας Γαλήνης, ο οποίος, όπως τόνισαν οι κάτοικοι, δε μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της περιοχής, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει επίσης και για τα προγράμματα Ολοκληρωμένης Αστικής Ανάπτυξης της Υπαίθρου για την ανάδειξη της επισκεψιμότητας της ευρύτερης περιοχής, που έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τουριστικού ενδιαφέροντος.

Περιοδεία Σαββάτου

Το Σάββατο, 10 Μαϊου 2014, η κα Λιονή και οι υποψήφιοι Σύμβουλοι του Συνδυασμού επι-σκέφτηκαν τις ακόλουθες περιοχές του Δήμου Αμαρίου: Λοχριά, Πλάτανος, Νίθαυρη, Αποδούλου, Φουρφουράς και συζήτησαν εκτενώς για την πορεία του «Αμαριώτικου Δρόμου» και τους Βιολογικούς καθαρισμούς. Σε ό,τι αφορά στον Αμαριώτικο Δρόμο η κα Λιονή ότι το τμήμα «Πατσός – Παντάνασσα» έχει ήδη ολοκληρωθεί, ενώ οι μελέτες τριών ακόμη τμημάτων (Ρέθυμνο – Φράγμα Ποταμών, Απόστολοι – Φουρφουράς, Φουρφουράς – Μάνδρες, συνολικού προϋπολογισμού 67,3 εκ Ευρώ είναι ώριμες για υποβολή στο νέο χρηματοδοτικό πλαίσιο (ΣΕΣ).

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε αξιοποίηση της Σχολής Ασωμάτων σε πρότυπο ερευνητικό κέντρο για όλη την Κρήτη, μετά τη σύναψη της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, γεγονός που θα την καταστήσει σε ένα ισχυρό αναπτυξιακό εργαλείο για τον τόπο. Τέλος, η κα Λιονή αναφορικά με την πορεία υλοποίησης του Πνευματικού Κέντρου – Γηροκομείου Φουρφουρά, δήλωσε ότι η Ιερά Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου & Σφακίων έχει ήδη καταθέσει φάκελο για υποβολή στο ΣΕΣ.

Επίσης, το πρωί του Σαββάτου 10 Μαϊου, η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης επισκέφτηκε στο Μητροπολίτη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου, κ.κ. Ευγένιο και είχαν ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα κοινωνικής πρόνοιας και πολιτικής. Η κα Λιονή ενημέρωσε τον Σεβασμιότατο για τις κοινωνικές δράσεις της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και με τη σειρά της ενημερώθηκε για την πορεία του φακέλου της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, που αφορά στην αξιοποίηση κτιριακών εγκαταστάσεων στο χώρο του Επισκοπείου για να φιλοξενηθούν εκεί ο Σύλλογος «Αγάπη» και λοιπές δραστηριότητες κοινωνικής μέριμνας και ο οποίος έχει συναντήσει γραφειοκρατικά εμπόδια σε υπηρεσίες του Δημοσίου, που καθυστερούν την ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ του έργου, που τόσο έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία.

Δευτέρα

Σήμερα, Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014, η κα Λιονή επισκέφτηκε το Β΄, Γ΄και Ε΄ ΚΑΠΗ του Δήμου Ρεθύμνης και είχε εποικοδομητική συνάντηση με τα μέλη τους, ενώ στη συνέχεια είχε συνάντηση με τα μέλη του Συλλόγου ΑμεΑ Ρεθύμνου, που της έθεσαν σοβαρά θέματα των ΑμεΑ, ιδιαίτερα δε το θέμα της προσβασιμότητας στα δημόσια κτίρια και παράλληλα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη ροή καταβολής του διατροφικού επιδόματος στους νεφροπαθείς από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας. Μάλιστα η Διοίκηση του Σωματείου ενημέρωσε την κα Λιονή ότι θα συμμετέχουν στη διαβούλευση για το νέο ΕΣΠΑ μετά από πρόσκληση της Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook