Ο Αλέκος Μαρινάκης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χανίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» με αφορμή την περιοδεία στον πρώην Δήμο Ελ. Βενιζέλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Εγκληματική είναι η ολομέτωπη επίθεση εμπορευματοποίησης και ξεπουλήματος του φυσικού πλούτου των Χανίων, όπως συμβαίνει και σε όλη τη χώρα, (αιγιαλός, παραλίες, ακόμα και τα βουνά, με την εγκατάσταση ανεμογενννητριών) από την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και των τοπικών εκφραστών τους. Προσφέρουν γη και ύδωρ στα ιδιωτικά συμφέροντα, στο μεγάλο κεφάλαιο, ξεπουλάνε ουσιαστικά ό,τι υπάρχει. Στο όνομα της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας ξεπουλάνε το αεροδρόμιο, το λιμάνι, τους δρόμους, ενώ παράλληλα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, εναντιώνονται τάχα στην ιδιωτικοποίησή τους.

Είναι απαραίτητα έργα υποδομής στο Νομό Χανίων, που θα εξυπηρετούν τα λαϊκά συμφέροντα και όχι το μεγάλο κεφάλαιο, σε λιμάνια, αεροδρόμιο. Να γίνουν τα απαραίτητα έργα αναβάθμισης του ΒΟΑΚ. Είναι εγκληματικό να είναι σε αυτή την κατάσταση. Έχουμε θρηνήσει θύματα. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι το για το 90% του ΒΟΑΚ στο Νομό Χανίων δεν υπάρχουν καν μελέτες. Οι κυβερνήσεις αλλά και οι περιφερειακές (νομαρχιακές) διοικήσεις, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν περάσει, έχουν μεγάλη ευθύνη. Και όλα αυτά την ώρα που τα τελευταία τρία χρόνια έχουν δοθεί 68 δις ευρώ στους τραπεζίτες. Για εμάς αυτό δεν είναι τυχαίο, στόχος τους είναι η ιδιωτικοποίηση των δρόμων, παραλιών, νερών, βουνών.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην πορεία ιδιωτικοποίησης των δρόμων, που συνοδεύονται από πανάκριβα διόδια. Αυτή είναι η πολιτική που ακολουθείται από τις ελληνικές κυβερνήσεις και την ΕΕ, και όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Στόχος τους είναι η μεγιστοποίηση του καπιταλιστικού κέρδους και όχι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών.
Καλούμε τον κόσμο να αντισταθεί στην επιχείρηση εμπορευματοποίησης και ξεπουλήματος «των πάντων». Να αναλογιστεί, πως η προσπάθεια ξεπουλήματος των Αγίων Αποστόλων από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έπεσε στο κενό χάρη στον ξεσηκωμό του Χανιώτικου λαού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook