Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας (MS Day 2014), o Σύλλογος Ατόμων με ΣκΠ ξεκίνησε μια νέα καμπάνια ενημέρωσης, σε συνεργασία με το GS Motoclub και την υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας Teva, με μια μεγάλη εκδήλωση, την Κυριακή 11 Μαΐου, υπό την αιγίδα του δήμου Παλαιού Φαλήρου.

H εκδήλωση αποτελεί την έναρξη μιας ενημερωτικής εκστρατείας για την αποστιγματοποίηση της ΣΚΠ και την ευαισθητοποίηση του κόσμου σε όλη την Ελλάδα, με κεντρικό μήνυμα:

«Η Σκλήρυνση Κατά Πλάκας μπορεί να εμποδίζει, να ταλαιπωρεί, να δυσκολεύει, αλλά δεν σταματά τη ζωή».
Αρωγοί της προσπάθειας είναι τα μέλη της GS Motoclub, μιας ομάδας που αγαπά τον μοτοσικλετισμό και τα ταξίδια, καθώς και η φαρμακευτική εταιρεία Teva. Με αφετηρία το Σύνταγμα, μέλη του GS Motoclub δήλωσαν δυναμικό \”παρών\”, πραγματοποιώντας συμβολική πορεία με τις μοτοσυκλέτες.

Περισσότερα από 150 μέλη του συλλόγου ακολούθησαν την πορεία με πούλμαν από το κέντρο της Αθήνας, με σημείο τερματισμού το δημοτικό πάρκο Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο. Καθόλη τη διάρκεια του έτους, με όχημα τις μηχανές τους οι άνθρωποι του GS Motoclub, αναδεικνύοντας τον ορισμό του εθελοντισμού, θα αναλάβουν να μεταφέρουν σε κάθε ταξίδι τους, με μικρές ή μεγάλες ομάδες, το μήνυμα της καμπάνιας ενημέρωσης με έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Η κ. Βάσω Μαράκα, πρόεδρος του ΣΑμΣΚΠ, δήλωσε «Ένας από τους κυριότερους σκοπούς του συλλόγου μας, από την ίδρυση του έως και σήμερα, είναι η ενημέρωση και υποστήριξη των μελών, της οικογένειας και των φίλων τους, καθώς και η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού. Η καμπάνια αυτή, στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας για τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (MS Day 2014), που θα εορταστεί φέτος για έκτη χρονιά στις 28 Μαΐου, έχει ως στόχο την αποστιγματοποίηση της ΣΚΠ μέσω της έγκυρης ενημέρωσης, ώστε να εξαλειφθούν μύθοι και φοβίες σχετικά με τη νόσο».

Η κ. Ιωάννα Καρώνη, corporate και public affairs manager της Teva Pharmaceutical Hellas, δήλωσε σχετικά: «Στην Teva συμμεριζόμαστε την άποψη ότι η άγνοια, η οποία δημιουργεί διακρίσεις και προκαταλήψεις, συχνά είναι μεγαλύτερος εχθρός ακόμη και από την ίδια την ασθένεια και καταπολεμάται μόνο μέσα από σοβαρές προσπάθειες έγκυρης ενημέρωσης. Η Teva στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας καθώς και την εθελοντική συνεισφορά του GS Motoclub ελπίζοντας να συμβάλλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού».

Επιπλέον, μερικές από τις δηλώσεις των μελών του GS Motoclub που συμμετείχαν στην εκδήλωση, ήταν οι εξής: «Ήταν μια από της καλύτερες συγκεντρώσεις που έλαβε μέρος το GS Motoclub», «Δεν πίστευα ότι η παρουσία μας και μόνο θα μπορούσε να δώσει τόση χαρά σε κάποιους ανθρώπους. Μπράβο σε όσους μπόρεσαν να παρευρεθούν και να περάσουν το μήνυμα, αποδεικνύοντας την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο».

Η Τeva, ως επιβράβευση του εθελοντισμού και στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης για την ΣκΠ, θα προσφέρει το ποσό των 3.000 ευρώ στο σύλλογο, για τα πρώτα 3.000 χλμ που θα πραγματοποιήσουν τα μέλη του GS Motoclub. Με την ενέργεια αυτή, με όχημα την πολύτιμη εθελοντική προσφορά των μοτοσικλετιστών του GS Motoclub, η Teva στοχεύει να εντείνει την ενημέρωση του κόσμου σε όλη την Ελλάδα και να επικοινωνήσει το μήνυμα για απαλλαγή των προκαταλήψεων απέναντι στους πάσχοντες με ΣΚΠ, ρίχνοντας περισσότερο φως στον τρόπο διαχείρισης και αντιμετώπισης της ασθένειας μέσα στην καθημερινότητα.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook