Η Ισαβέλ Καράθκο, η πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (PP) στην επαρχία Λεόν, στη βόρεια Ισπανία, δολοφονήθηκε σήμερα ενώ περπατούσε στην ομώνυμη πόλη, ανακοίνωσε η ισπανική αστυνομία.

Σύμφωνα με τις ισπανικές αρχές, συνελήφθησαν μια γυναίκα και η κόρη της στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία της Καράθκο, 58 ετών, εκλεγμένης επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου.

«Ερευνούμε ακόμη τα πιθανά κίνητρα» της δολοφονίας, πάντως «έχουμε αποκλείσει το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια», είπε μια πηγή της αστυνομίας. Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας ερευνά το ενδεχόμενο να επρόκειτο για μια ενέργεια «εκδίκησης» για «προσωπικούς» λόγους.

Το PP, τα στελέχη του οποίου βρίσκονταν εν τω μέσω της προεκλογικής εκστρατείας του ενόψει των ευρωεκλογών, ανέστειλαν όλες τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη μετά τη δολοφονία του στελέχους του κόμματος.

«Όλα κατατείνουν σε μια (πράξη για) προσωπική εκδίκηση η οποία δεν σχετίζεται με την πολιτική εντολή» του θύματος, η οποία ήταν επίσης επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης του PP στην πόλη Λεόν, είπε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

«Δέχθηκε πολλούς πυροβολισμούς και είναι νεκρή», είχε δηλώσει νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι και άλλα στελέχη τόσο του PP όσο και του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) της αντιπολίτευσης ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν όλες τις προεκλογικές τους συγκεντρώσεις. Σε ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος εκφράζεται «η πιο βαθιά θλίψη του» και ανακοινώνεται η ακύρωση «όλων των εκδηλώσεων» που ήταν προγραμματισμένες. Σε μια ανακοίνωσή του στον επίσημο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter το PP ανέφερε: «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από τη δολοφονία (. . .) της Ισαβέλ Καράθκο».

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook