Μια διασταύρωση…γρίφος, όπου έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία ατυχήματα, έναν δραστήριο ιδιώτη ο οποίος οργανώνει συσσίτια για τους απόρους και αιτήματα για καθαριότητα και περισσότερο φωτισμό ήταν η «απολογισμός» της περιοδείας του υποψηφίου δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού και των μελών της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης «Δύναμη Πολιτών» στην περιοχή των Δειλινών.

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που η «Δύναμη Πολιτών» βρίσκεται στο δυτικό αυτό προάστιο του δήμου και έρχεται σε επαφή με τους κατοίκους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Η πιο γνωστή οδός στην διασταύρωση «γρίφος» είναι η Μεταξάκη. Ουσιαστικά πρόκειται για διασταύρωση πέντε δρόμων όπου χάνεται η…προτεραιότητα, χωρίς φανάρια και δυσδιάκριτη πινακίδα STOP! Όπως σημειώνουν οι κάτοικοι στο σημείο έχουν γίνει πολλά τροχαία ατυχήματα και ο δήμος Ηρακλείου όφειλε να είχε επιληφθεί του θέματος.

Επίσης, οι κάτοικοι ζήτησαν έλεγχο στατικότητας για το σχολικό συγκρότημα 33 και λύση στο θέμα των αδέσποτων ο πληθυσμός των οποίων αυξάνεται συνεχώς.