Τη Διεύθυνση Δασών Χανίων, τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων επισκέφθηκε η υποψήφια δήμαρχος Γαύδου Σοφία Τσιριντάνη προκειμένου να συζητήσει μια σειρά από θέματα που αφορούν την αναπτυξιακή προοπτική του ακριτικού νησιού.

Στη Διεύθυνση Δασών, η κα Τσιριντάνη επεσήμανε την ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος της Γαύδου, κάνοντας ιδιαίτερα αναφορά στον κέδρο.

Με δεδομένο ότι αρκετά από τα θέματα αφορούν και την Αρχαιολογία, τονίσθηκε η ανάγκη πραγματοποίησης κοινής σύσκεψης μεταξύ των δύο Υπηρεσιών και εκπροσώπων του Δήμου Γαύδου προκειμένου να βρεθούν λύσεις.

Στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης, η κα Τσιριντάνη ζήτησε να επισκέπτεται κτηνίατρος τη Γαύδο ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Στο Μ.Α.Ι.Χ., η υποψήφια δήμαρχος τόνισε ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συνεργασίας.

Μάλιστα, στη συνάντηση επισημάνθηκε, από την πλευρά του Ινστιτούτου, ότι υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας ενός Μόνιμου Παρατητηρίου στη Γαύδο από το Μ.Α.Ι.Χ. για θέματα του πρωτογενή και τριτογενή τομέα καθώς και η δημιουργία Μουσείου Μελισσοκομίας – Βοτανικού Μουσείου για την ανάδειξη των βοτάνων του νησιού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook