Οι Ενεργοί Πολίτες, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Ηρακλείου Ηλία Λυγερό, από κοινού με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης Μιχάλη Κριτσωτάκη, συναντήθηκαν χτες, Δευτέρα 13 Μαΐου, με τον πολιτιστικό σύλλογο Μπεντεβή. 

Η συνάντηση έγινε σε κλίμα αγανάκτησης από την πλευρά του πολιτιστικού συλλόγου για τη χαρακτηριστική αδιαφορία και εγκατάλειψη της περιοχής τους από τον σημερινό δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη. 

Συγκεκριμένα, τα μέλη του ΠΣ τόνισαν τα μείζονα προβλήματα της περιοχής του Μπεντεβή, όπως το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο σημείο του κόμβου Κνωσού – Παπαναστασίου, την γενικότερη εγκατάλειψη των κοινόχρηστων χώρων στις περιοχές των εργατικών κατοικιών (παλαιών και νέων), τα προβλήματα στο σχολικό συγκρότημα της περιοχής, τις εγκαταλειμμένες και άκρως επικίνδυνες παιδικές χαρές της συνοικίας κ.ά. 

Όλα αυτά τα προβλήματα και πολλά άλλα, όπως εξήγησαν στον κ. Λυγερό, τα έχουν καταθέσει εδώ και καιρό με έγγραφα τους στον δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη. Παρόλα αυτά ουδέποτε δόθηκε λύση και για την ακρίβεια, τα αιτήματα τους δεν απαντήθηκαν καν. 

Ο κ. Λυγερός και το κλιμάκιο των Ενεργών Πολιτών διαπίστωσαν την πολύ σημαντική δράση του Συλλόγου και ανέλυσαν διεξοδικά το πρόγραμμα της παράταξης και ειδικά τις προτάσεις τους για την περιοχή του Μπεντεβή. Η συζήτηση συνεχίστηκε σε γενικότερο πλαίσιο για τα ζητήματα που αφορούν σε ολόκληρη την Κρήτη όπου ο κ. Κριτσωτάκης ανέλυσε τις προτεραιότητες και το πρόγραμμα της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook