Με αφορμή την εγκατάσταση της αναδόχου εργοληπτικής κοινοπραξίας και την έναρξη των εργασιών για την υλοποίηση του έργου «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ Δ.Ε. ΝΕΑΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ Δ. ΧΑΝΙΩΝ, ΥΠΟΕΡΓΟ: ΔΙΚΤΥΑ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ», από σήμερα Τρίτη 13-05-2014 και για ένα (1) μήνα θα ισχύει η διακοπή κυκλοφορίας και στάθμευσης των οχημάτων στις παρακάτω οδούς:

Α) περιοχή Δαράτσου της Δημοτικής Ενότητας Ν. Κυδωνίας
– οδός Καντάνου, οδός κάθετη στην Καντάνου προς Πρεβελάκη, οδός Πρεβελάκη

Β) περιοχή Παρηγοριάς της Δημοτικής Ενότητας Ν. Κυδωνίας
– οδός Μπρεδάκη, οδός Λέοντος Κονταρού

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τους παράπλευρους δρόμους

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων ζητά την κατανόηση τόσο των κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής, όσο και των οδηγών για τις οχλήσεις που θα υπάρξουν το αντίστοιχο διάστημα, όμως για λόγους ασφαλείας των διερχομένων κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου, επιβάλλεται η τήρηση της σχετικής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό σύμβασης 5.449.301,42 ευρώ (με Φ.Π.Α.) και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013, καθώς και από ίδιους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. ενώ η διάρκεια υλοποίησής του ανέρχεται σε 18 μήνες.

Αντικείμενο του παρόντος έργου είναι τα υπολειπόμενα δευτερεύοντα δίκτυα λυμάτων, καθώς και ορισμένα τριτεύοντα δίκτυα (κυρίως σε πυκνοδομημένες περιοχές), εντός της Δημοτικής Ενότητας Νέας Κυδωνίας του Δήμου Χανίων, συνολικού μήκους περίπου 28,5 χιλιομέτρων, έτσι ώστε το υλοποιημένο ποσοστό δικτύου ακαθάρτων στην περιοχή να πλησιάσει το 90%. Μέρος των δικτύων αυτών βρίσκεται εντός των εγκεκριμένων ορίων οικισμών ή σχεδίων πόλεως, ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται εκτός αυτών.

Όλες οι περιοχές και οι οδοί στις οποίες θα πραγματοποιηθούν τμηματικά οι εργασίες είναι οι παρακάτω:

Σταλός – Κάτω Σταλός
Οδός Κ. Παλαμά, Ποσειδώνος, Μαλινδρέτου
Γαλατάς
Οδός Ελευθερίας, Ελευθέρων Σκοπευτών, Κατράκη, Δαιδάλου, Δημ. Κατσιφαράκη , Πατρόκλου,
Αχιλλέως, Ελ. Βενιζέλου, Στεφ. Ζωγραφάκη, Γεωργίου Θεοδωράκη, Ασκληπιού
Καλαμάκι
Οδός Κνωσού, Φαλασάρνης, Βεργίνας, Δικτύνης, Πάροδος Αγ. Φανουρίου
Δαράτσο
Οδός Ελ. Βενιζέλου, Γιακουμάκη, Σφακίων, Αναπαύσεως, Γεωργίου Βερυκάκη, Βεχάκηδων (Δημοκρατίας), Μιγιάκη, Θεόφ. Βαμβουνάκη, Μαλαθύρου, Καντάνου, Πρεβελάκη, Παράλληλη Εθνικής Οδού (ΒΟΑΚ), Ρόδων, Κιλελέρ, Γρ. Λαμπράκη
Παρηγοριά

Οδός Δελφών, Λέοντος Κονταρού (Αγ. Σοφία), Κ. Φούμη

Οι εργασίες ολοκλήρωσης των βασικών δικτύων ακαθάρτων της Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας αποσκοπούν τόσο στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, όσο και στη μείωση της ρύπανσης των θαλάσσιων ακτών της περιοχής που είναι βραβευμένες με τη γαλάζια σημαία της Ε.Ε. και χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και έντονο τουριστικό ενδιαφέρον.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. κ. Νίκη Αποστολάκη:

«το έργο αυτό ήταν χρόνιο αίτημα πολλών κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Νέας Κυδωνίας, οι οποίοι δεν είχαν τη δυνατότητα να συνδεθούν με το δίκτυο της αποχέτευσης. Μετά από επίπονες προσπάθειες και συντονισμένες ενέργειες τόσο του Δημάρχου Χανίων κ. Μανώλη Σκουλάκη, όσο και της Διοίκησης και των υπηρεσιών της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., αλλά και την θερμή υποστήριξη της Αντιπεριφέρειας Χανίων και της Περιφέρειας Κρήτης, καταφέραμε σε σύντομο χρόνο όχι μόνο να ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη, να εντάξουμε το έργο στο ΕΣΠΑ, να υπογράψουμε την σύμβαση αλλά και να ξεκινήσουμε την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου.

Με την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο σημειωτέον θα δίδεται σε χρήση τμηματικά, θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με το κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης περίπου 2.300 ιδιοκτησίες και έτσι από το 55% των ιδιοκτησιών που είναι συνδεδεμένες με την αποχέτευση σήμερα, να φτάσουμε στο 95%, καλύπτοντας έτσι το σύνολο σχεδόν της Νέας Κυδωνίας.

Το σημαντικότατο αυτό έργο υποδομής θα συμβάλλει ουσιαστικά όχι μόνο στην προστασία της υγείας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά και στην προστασία της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής και των ακτών της, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τις περαιτέρω προσπάθειες όλων μας για την επίτευξη του στόχου της αειφόρου ανάπτυξης στον τόπο μας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook