Εγκαινιάστηκε σε πανηγυρική εκδήλωση στις Βρυξέλλες και ταυτόχρονα δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο για πρώτη φορά η νέα διεθνής λίστα κατάταξης πανεπιστημίων U-Multirank (www.umultirank.org).

Συγκεκριμένα, τα εγκαίνια του U-Multirank  έγινε σήμερα Τρίτη στις 11:15 CET (12:15 ώρα Ελλάδος) και μεταδόθηκε απευθείας στο διαδίκτυο livestream και μέσω της ιστοσελίδας www.umultirank.org.

Δείτε εδώ την απευθείας μετάδοση

Αυτό το μοναδικό νέο εργαλείο σύγκρισης ακαδημαϊκής επίδοσης περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή πληροφορίες για περισσότερα από 850 ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης, περισσότερες από 1.000 ακαδημαϊκές σχολές και 5.000 προγράμματα σπουδών από 70 χώρες.

Η νέα κατάταξη U-Multirank είναι πολυδιάστατη και συγκρίνει την ακαδημαϊκή επίδοση των πανεπιστημίων βάσει ενός ευρύτερου φάσματος συντελεστών, με στόχο να παρέχεται μια ρεαλιστική και φιλική προς το χρήστη εικόνα των δυνατών και αδύναμων σημείων των πανεπιστημίων.

Το Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, εκδήλωσαν ενδιαφέρον και συμπεριλαμβάνονται στην πρώτη φάση διεθνούς κατάταξης ενώ το μεσημέρι αναμένεται να έχει ανακοινωθεί η σειρά κατάταξής τους με βάση διαφορετικά κριτήρια αξιολόγησης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook