«Η κόρη μου είναι Χριστιανή, δεν θα αλλαξoπιστούσε ποτέ. Θα προτιμούσα το κορίτσι μου να πεθάνει σαν πριγκίπισσα παρά να ασπαστεί το Ισλάμ», υποστηρίζει ο πατέρας ενός κοριτσιού που έχει απαχθεί μαζί με εκατοντάδες μαθήτριες από τους ισλαμιστές τρομοκράτες, μέλη της «Μπόκο Χαράμ» καλώντας μάλιστα τις νιγηριανές αρχές να μην υποκύψουν στο αίτημα της οργάνωσης να ανταλλάξει τις μαθήτριες με ισλαμιστές κρατουμένους.

Οι δηλώσεις του πατέρα έρχονται την ώρα που αμερικανικά αεροσκάφη «χτενίζουν» την περιοχή της Νιγηρίας προκειμένου να εντοπίσουν το μέρος όπου οι απαγωγείς κρατούν τις μαθήτριες.

Για να προστατεύσει το παιδί του που κρατείται υπό ομηρεία σε άγνωστο μέρος της χώρας από μέλη της ισλαμικής οργάνωσης,ο πατέρας δηλώνει στην βρετανική «Telegraph» πως αν και δεν παρακολούθησε το χθεσινό βίντεο όπου ο αιμοσταγής ηγέτης της Μπόκο Χαράμ υποστηρίζει πως οι μαθήτριες εχουν απαστεί το Ισλάμ και για του λόγου το αληθές απεικονίζονται ορισμένες εξ αυτών να προσεύχονται σε άγνωστο μέρος φορώντας χιτζάμπ. Ο ίδιος θεωρεί πως, μία ανταλλαγή κρατουμένων θα ενθάρρυνε τις απαγωγές κοριτσιών.

«Δεν θέλω η κόρη μου να απελευθερωθεί και να αφεθεί ελεύθερο ένα μέλος της οργάνωσης που είναι στη φυλακή. Αφήστε την κυνέρνηση να προσπαθήσει να τις απελευθερώσει. Εάν γίνει ανταλλαγή των κοριτσιών με ισλαμιστές κρατουμένους, τότε η η κυβέρνηση θα δειχνει σαν να υποκύπτει στη Μπόκο Χαράμ, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα περισσότερες απαγωγές. Τα μέλη της Μπόκο Χαράμ δεν θα σταματήσουν ποτέ», επισημαίνει ο πατέρας. 

Ο ηγέτης της οργάνωσης, Αμπουμπακάρ Σεκάου δήλωσε χτες σε βίντεο που περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου ότι θα απελευθερώσει τις περισσότερες από 200 μαθήτριες που απήχθησαν στα μέσα Απριλίου από μέλη της οργάνωσής του και θα τις ανταλλάξει με μέλη της που κρατούνται. Στο διάρκειας 17 λεπτών βίντεο εμφανίζονται περίπου 100 κορίτσια με καλυμμένο το πρόσωπο με μαντίλα να προσεύχονται σε άγνωστη τοποθεσία και ο Σεκάου εμφανίζεται να λέει ότι οι μαθήτριες ασπάστηκαν το Ισλάμ.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Νιγηρίας, Αμπα Μόρο, από την πλευρά του απέκλεισε το ενδεχόμενο ανταλλαγής μελών της Μπόκο Χαράμ με τις απαχθείσες μαθήτριες δηλώνοντας ότι «δεν μπορούν η Μπόκο Χαράμ και οι αντάρτες να θέτουν τους όρους τους».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook