Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, ο οποίος εκπροσώπησε τη χώρα μας στην τακτική σύνοδο των υπουργών Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διεξήχθη στις Βρυξέλλες, στην ομιλία του σχετικά με την ανάπτυξη του διαδικτυακού στοιχήματος και τις επιπτώσεις που έχει στον αθλητισμό, είπε τα εξής:

«Οι διαδικτυακές εταιρείες ανταγωνίζονται πλέον ευθέως την ελληνική κρατική λοταρία της ΟΠΑΠ Α.Ε., περιορίζοντας σημαντικά την κερδοφορία της, με αποτέλεσμα να περιορίζεται και η επιστροφή χρημάτων από τις εισπράξεις των τυχερών παιχνιδιών, προς τον αθλητισμό και τον πολιτισμό».

Ακολούθως, ο κ. Νικητιάδης, αναφερόμενος στα φαινόμενα διαφθοράς που δημιουργεί στον χώρο του αθλητισμού ο παράνομος διαδικτυακός τζόγος και υπογραμμίζοντας τις πρόσφατες υποθέσεις, που διερευνά η ελληνική Δικαιοσύνη για μια σειρά ποδοσφαιρικούς αγώνες, για τους οποίους υπάρχουν υποψίες προσυνεννόησης με στόχο την αποκόμιση μεγάλων κερδών από το παράνομο στοίχημα, είπε:

«Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί ανεξέλεγκτη. Η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να ρυθμίσει το περιβάλλον των διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών εκδίδοντας άδειες στις εταιρείες που επιθυμούν και θέτοντας φραγμούς μέσω του τραπεζικού συστήματος στους υπόλοιπους. Με αυτό τον τρόπο θα επιτύχουμε τη φορολόγηση του παράνομου διαδικτυακού στοιχήματος και θα προσδώσουμε μεγαλύτερη αξιοπιστία στη διεξαγωγή των αθλητικών οργανώσεων, συνεισφέροντας παραλλήλως στον αθλητισμό και τον πολιτισμό».

Τέλος, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού επεσήμανε στους υπόλοιπους συμμετέχοντες στη σύνοδο την αναγκαιότητα δημιουργίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο μιας σειράς κοινών κανόνων, ώστε να δημιουργηθεί ένα κοινό περιβάλλον διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών, μέσω του οποίου θα εξασφαλίζονται έσοδα για τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την υγεία και την παιδεία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook