Υλικά
 
• 6-8 τεμ. αγκινάρες (καρδιές), κομμένες σε μακρόστενα κομμάτια
• 300 γρ. ρεβύθια, βρασμένα και στραγγισμένα
• 55 γρ. αμύγδαλα, ανάλατα (με το φλούδι τους), κομμένα σε μεγάλους κύβους
• 4 κ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
• Χυμό από 1 λεμόνι
• 2 κ. σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
• 5 γρ. ρίγανη
• 3 κ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
• Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι (ανάλογο)
 
Εκτέλεση
 
Σε μεγάλη λεκάνη, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το βασιλικό, το μαϊντανό, τη ρίγανη, το σκόρδο και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε κατά μέρος. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και μόλις πάρει θερμοκρασία βάζουμε 1 κ. σούπας ελαιόλαδο. 
 
Τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά τα ρεβύθια μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσοκίτρινο χρώμα. Τα προσθέτουμε και αυτά στη λεκάνη. Στο ίδιο τηγάνι, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρά και τις αγκινάρες μέχρι να «γυαλίσουν». 
 
Κατόπιν τις προσθέτουμε και αυτές στη λεκάνη. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά, μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις. 
 
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα.