Την παραδοσιακή μαντήλα, που αποκαλούν «χιτζάμπ», αποφάσισαν να αποχωριστούν, έστω και για λίγο, γυναίκες από το Ιράν, που στέλνουν φωτογραφίες τους στο Facebook, σε σελίδα που δημιούργησε η Ιρανή δημοσιογράφος Marih Alinejad, η οποία ζει στο Λονδίνο.
Η σελίδα έχει το όνομα «My Stealthy Freedom», δηλαδή «η Κρυφή μου Ελευθερία» και μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει 130.000 «like», όχι μόνο από γυναίκες, αλλά και από άντρες από το Ιράν.
Στη σελίδα έχουν μέχρι σήμερα αναρτηθεί περίπου 150 φωτογραφίες που απεικονίζουν Ιρανές να «πετάνε» τη χιτζάμπ και να αφήνουν τα μαλλιά τους να κυματίζουν ελεύθερα, αλλά μόνο για λίγο.
Στο Ιράν το ισλαμικό καθεστώς έχει επιβάλει τη μαντήλα και πολλοί Ιρανοί έκαναν διαδήλωση την περασμένη εβδομάδα στην Τεχεράνη, ζητώντας να εφαρμόζεται αυστηρά ο νόμος.
Ταυτόχρονα, υπάρχουν και οι επικριτές της χιτζάμπ, που γράφουν στα social media ότι με αυτή οι Ιρανές μοιάζουν με «σοκολάτα σε περιτύλιγμα»!
Μια γυναίκα έγραψε στη σελίδα του Facebook για τη χιτζάμπ: «Το πρόβλημά μου δεν είναι η μαντήλα, το πρόβλημά μου είναι ότι δεν έχω επιλογή!».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook