Ο τέως πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν ζήτησε από την Σκότλαντ Γιαρντ να ξεκαθαρίσει εάν υπήρξε και ο ίδιος ένα από τα «θύματα», ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νικ Κλεγκ απορρίπτει τις αναφορές για πλήγμα στα θεμέλια του κυβερνητικού συνασπισμού.

Σύμφωνα με το BBC, το αίτημα του Μπράουν προς τη Σκότλαντ Γιαρντ το επιβεβαίωσε στενός συνεργάτης του τέως πρωθυπουργού.

Αντιθέτως, ανάλογη αναφορά της εφημερίδας Independent για τον Τόνι Μπλερ δεν επιβεβαιώνεται από τους συνεργάτες του.

«Ο Τόνι Μπλερ δεν είχε κινητό τηλέφωνο ως πρωθυπουργός» δήλωσε ο εκπρόσωπος του πρώην πρωθυπουργού, σχολιάζοντας το δημοσίευμα βάσει του οποίου και εκείνος απηύθυνε ανάλογο ερώτημα στη Σκότλαντ Γιαρντ.

Το σκάνδαλο των υποκλοπών οδήγησε την περασμένη εβδομάδα στην παραίτηση του Άντι Κόλσον, διευθυντή επικοινωνίας του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, καθώς την εποχή των υποκλοπών εργαζόταν στην εφημερίδα ως αρχισυντάκτης.

Η παραίτηση Κόλσον ώθησε τον ηγέτη των Εργατικών Έντ Μίλιμπαντ να αναρωτηθεί για την κρίση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον στην επιλογή του συγκεκριμένου συνεργάτη.

Απάντηση στις επικρίσεις έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νικ Κλεγκ, ο οποίος υποστήριξε ότι το έργο της κυβέρνησης δεν επηρεάζεται. Όσον αφορά στην εμπλοκή του Κόλσον στην υπόθεση, ο Κλεγκ είπε ότι δεν έχει κανένα λόγο να αμφισβητήσει τη δήλωση του ίδιου, ότι δηλαδή δεν είχε καμία σχέση με τις υποκλοπές.

Η ιστορία ξεκίνησε από την καταγγελία της ηθοποιού Σιένα Μίλερ ότι η εφημερίδα «News of the World» υπέκλεψε προσωπικές της συνδιαλέξεις. Οι καταγγελίες πλήθυναν και σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα η συγκεκριμένη εφημερίδα φαίνεται πως ασκούσε την πρακτική των υποκλοπών, ενώ επίσης φαίνεται πως εξαγόρασε τη σιωπή θυμάτων της για να μη φτάσουν οι καταγγελίες τους στα δικαστήρια.

Σύμφωνα, δε, με μαρτυρία δικηγόρου, τέσσερις διασημότητες απευθύνθηκαν σ' αυτόν για να επιβεβαιώσει τις υποψίες τους, ότι είχαν πέσει θύματα τηλεφωνικών υποκλοπών από τη συγκεκριμένη εφημερίδα την περίοδο 2005-2008.

Τα βρετανικά δημοσιεύματα πάντως ανεβάζουν τον αριθμό των «θυμάτων» σε 3.000, ενώ αναφέρουν τα ονόματα της ηθοποιού Γκουίνεθ Πάλτροου, του δημάρχου του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον κ.ά.

in.gr