Στο νεκροταφείο της Καισαριανής θα γίνει στις 16:30 η πολιτική κηδεία του Μπάμπη Αγγουράκη, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο του Κόμματος για τις ευρωεκλογές της 25ης Μάη, ο οποίος έφυγε πρόωρα χθες από τη ζωή σε ηλικία 63ων ετών.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, εξέφρασε τα πιο θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

«Ο σ. Μπάμπης Αγγουράκης αφιέρωσε όλη τη ζωή του στον αγώνα του ΚΚΕ, της εργατικής τάξης και του λαού μας, για καλύτερες μέρες, για το σοσιαλισμό» τονίζει το ΚΚΕ.

«Υπήρξε συνεπής με τις ιδέες του και τις υπηρέτησε με πίστη, πάθος και μαχητικότητα» αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του, τόνισε πως αυτούς τους μήνες της ελληνικής προεδρίας, είχε την ευκαιρία να τον γνωρίσει και να εκτιμήσει την παρουσία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «από την σκοπιά των ιδεών και απόψεων του».

Στο συλλυπητήριο μήνυμά της, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως το άκουσμα του πρόωρου θανάτου του, γέμισε με θλίψη όσους τον γνώριζαν. «Υπήρξε ένας ανιδιοτελής, ευγενής κομμουνιστής, υπόδειγμα ηθικής».

«Ο Μπάμπης υπήρξε ένας αταλάντευτος αγωνιστής της αριστεράς, που υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια και συνέπεια τις αξίες και τα ιδανικά του. Ο κόσμος της αριστεράς θα τον θυμάται», τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

newsbeast.gr