Πρώτη ενημέρωση: 10:50

Ένταση προκλήθηκε στην αίθουσα του 5μελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εκδικάζονται οι 8 υποθέσεις ληστειών, που σημειώθηκαν το καλοκαίρι του 2010 σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο.

Τελικά η δίκη διεκόπη και θα ξεκινήσει και πάλι το πρωί της Πέμπτης.

Η ένταση προκλήθηκε κατά την διάρκεια της κατάθεσης του Καθηγητή Βιολογίας Πανεπιστημίου της Αμερικής και ειδικού σε θέματα DNA, Διευθυντή του Προγράμματος Αθωότητας ΗΠΑ κ. Greg Hampikian.

Ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων, Λεωνίδας Πεγιάδης υπέβαλλε ερωτήσεις στον καθηγητή βιολογίας, όταν ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου τον διέκοψε, λέγοντας ότι ο μάρτυρας έχει ήδη απαντήσει στην συγκεκριμένη ερώτηση.

Ο δικηγόρος του Αρείου Πάγου επιτέθηκε φραστικά εις βάρος του Προέδρου, με αποτέλεσμα ο δεύτερος, ο οποίος να επισημάνουμε είναι ο αρχαιότερος μετά την Πρόεδρο Εφετών, στο Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, να διακόψει την ακροαματική διαδικασία, ζητώντας από τον κο Πεγιάδη να χαμηλώσουν οι τόνοι. Ο συνήγορος υπεράσπισης, ζήτησε να αλλάξει ο Πρόεδρος της έδρας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η δίκη και αναμένεται τώρα η νέα σύνθεση του δικαστηρίου.


Τηλεοπτικό συνεργείο που συνεργάζεται με ξένα ΜΜΕ, καλύπτει την δίκη, καθώς η σύζυγός του Μαρκ Μάρκου, η οποία βρίσκεται και σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, είναι από την Ιρλανδία.

Flashnews.gr/ Ρένα Βουρεξάκη