Με… λιτότητα και μόνο με τα «απολύτως αναγκαία» θα διεξαχθούν φέτος οι Πανελλαδικές εξετάσεις καθώς σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας υπάρχουν «δημοσιονομικές δυσκολίες»

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο όπου περιλαμβάνονται οδηγίες για τη διεξαγωγή των εξετάσεων, προτείνει στους καθηγητές να αξιοποιηθούν μόνον οι απολύτως αναγκαίοι σε αριθμό επιτηρητές.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εγκύκλιος, «λόγω των δημοσιονομικών δυσκολιών πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια ώστε κατά την κατανομή των υποψηφίων που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις να χρησιμοποιούνται κατά προτεραιότητα οι μεγαλύτερες αίθουσες κάθε εξεταστικού κέντρου, προκειμένου να απασχοληθεί ο απολύτως απαραίτητος αριθμός επιτηρητών.

Επίσης, κατά τον ορισμό των επιτηρητών για την εξέταση των ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στα Βαθμολογικά και Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα, παρακαλούμε ο αριθμός των επιτηρητών που θα οριστούν να είναι ο απολύτως αναγκαίος».

Περικοπές προβλέπονται ακόμα και στο χαρτί των Πανελλαδικών Εξετάσεων καθώς οι υποψήφιοι φέτος θα δικαιούνται μόνο ένα τετράδιο για τις απαντήσεις τους και σε περίπτωση που χρειαστούν και δευτερο θα πρέπει να υποβάλλουν ειδική… αίτηση. Όπως αναφέρει η εγκύκλιος, «Ολοκληρώνεται ήδη η αποστολή των τετραδίων που θα χρησιμοποιηθούν από τους υποψηφίους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για τις πανελλήνιες εξετάσεις 2014. Το τετράδιο φέρει στο εξώφυλλό του την ένδειξη 2014.

Με ευθύνη των προέδρων των Επιτροπών δεν θα χρησιμοποιηθούν παλιότερα τετράδια, αλλά ΜΟΝΟ τα φετεινά που φέρουν την ένδειξη 2014. Μόνο στην εξέταση των ειδικών μαθημάτων της ΜΟΥΣΙΚΗΣ θα χρησιμοποιηθούν τα ροζ τετράδια χωρίς ένδειξη 2014.

Επισημαίνεται ότι φέτος δεν θα υπάρχει στο τέλος του τετραδίου χαρτί. Διευκρινίζεται ότι τα τελευταία
φύλλα του τετραδίου μπορεί να χρησιμοποιηθούν από τον υποψήφιο ως πρόχειρο, αφού αναγράψει σαφώς την ένδειξη
ΠΡΟΧΕΙΡΟ σε όσες σελίδες χρησιμοποιήσει ως πρόχειρες, οι οποίες δεν βαθμολογούνται σε καμμία περίπτωση.

Επίσης, οι πρόεδροι των κέντρων εξέτασης πρέπει να επιστήσουν την προσοχή στους υποψηφίους για σωστή διαχείριση του χώρου του τετραδίου (16 φύλλα), ώστε να χωρέσει τις απαντήσεις τους. Σε καμμία περίπτωση δεν θα χορηγηθεί σε υποψήφιο δεύτερο τετράδιο, παρά μόνο κατόπιν διαβίβασης του αιτήματος στην ΚΕΕ (μέσω του συνδέσμου της ΕΕΔΔΕ) και πιθανής άδειας. Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν μόνο τα φετινά ή περσινά μαύρα αυτοκόλλητα που είναι τυπωμένα στις σωστές διαστάσεις των τετραδίων».

Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο ΕΔΩ

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook