Αρωγούς στην προσπάθεια που θα καταβάλλει από την επομένη των εκλογών για την τόνωση της οικονομίας και την ανάπτυξη της Κρήτης βρίσκει ο Μιχάλης Βαμιεδάκης, στο πλευρό της νεολαίας της ενδοχώρας του νησιού.

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Σταύρου Αρναουτάκη «Κρήτη Πρώτη Δύναμη», μιλώντας στους νέους σε ηλικία κατοίκους της Αγίας Βαρβάρας δήλωσε πως με στοχευμένες δράσεις μπορούν να επιτευχθούν πολλά ακόμη προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και ειδικά των νέων ανθρώπων, μέσα από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Η Περιφέρεια Κρήτης θέλει και μπορεί να συνεισφέρει στην ανάπτυξη και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, στηρίζοντας με έμπρακτο τρόπο την προσπάθεια των ίδιων των πολιτών. Είναι γεγονός πως στηρίζει έμπρακτα, ακόμη και το πιο μικρό ορεινό χωριό, με έργα πνοής, τα οποία βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και ταυτόχρονα προάγουν και προβάλλουν τα θετικά του νησιού.

Η Κρητική νεολαία είναι δημιουργική και έχει όρεξη για δουλειά, άρα όλες οι προσπάθειες μας πρέπει να εστιάζουν στη δυνατότητα δημιουργίας θέσεων εργασίας, ώστε αυτή τους δυναμική να εκφραστεί παραγωγικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαμιεδάκης, μιλώντας στην κατάμεστη αίθουσα στην Αγία Βαρβάρα.Κάτι που επισήμανε και λίγο νωρίτερα, από τον Άγιο Θωμά που είχε επισκεφθεί ο κ. Βαμιεδάκης, δίνοντας και εκεί το στίγμα της προσπάθειας της Περιφέρειας Κρήτης προς όφελος της ενδοχώρας, η οποία συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, με γνώμονα τον πολίτη και τις τοπικές κοινωνίες.

Μια προσπάθεια η οποία σύμφωνα με τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο θα έχει ακόμη μεγαλύτερα αποτελέσματα, εφόσον υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στους Δήμους και την Περιφέρεια Κρήτης, ειδικά σε αυτούς της ενδοχώρας του νησιού. Εκφράστηκε παράλληλα με θερμά και επαινετικά λόγια για το σοβαρό και ουσιαστικό έργο του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου.

Είπε πως η ενδοχώρα αποτελεί το «κλειδί» για την ανάπτυξη της Κρήτης και το «πάντρεμα» πρωτογενή και τουριστικού τομέα, επισημαίνοντας πως με συγκεκριμένη πολιτική που έχει ήδη εκπονηθεί, το νησί μπορεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τον πλούτο που διαθέτει προς όφελος των πολιτών.

«Είναι ουσιώδες να υπάρξει συντονισμός ανάμεσα στην παραγωγή και τη διανομή των τοπικών προϊόντων, καθώς μέσα από εκεί θα στηριχθούν και θα βοηθηθούν οι δύο βασικοί πυλώνες της οικονομίας. Η Περιφέρεια, οι Δήμοι, το Επιμελητήριο και οι άλλοι φορείς, μπορούν και πρέπει να προετοιμάσουν την παραγωγική και αναπτυξιακή πλατφόρμα, πάνω στην οποία θα πατήσει ο ιδιωτικός τομέας για να παράγει θετικά αποτελέσματα », είπε ο κ. Βαμιεδάκης ο οποίος αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση του πολιτιστικού και ιστορικού πλούτου της ενδοχώρας, όπως είναι τα μνημεία του Αγίου Θωμά, αλλά και του πλούτου των χωριών του Ζαρού, της Γέργερης, του Πετροκεφαλίου και των Ματάλων.«Η κρητική ενδοχώρα και ο κρητικός νότος έχουν όλες τις προοπτικές για τουριστική ανάπτυξη, η οποία όμως θα πρέπει να έρθει σεβόμενη απόλυτα τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες του τοπικού περιβάλλοντος και της κοινωνίας. Χρειάζεται προσεκτικός σχεδιασμός με έμφαση στον αγροτοτουρισμό και θαλάσσιο τουρισμό, την ήπια τουριστική ανάπτυξη και την προσέλκυση ποιοτικών επισκεπτών που μπορούν να εκτιμήσουν αυτό που προσφέρεται», είπε από τα χωριά της Μεσαράς όπου βρέθηκε ο κ. Βαμιεδάκης.