Για τους στόχους και το όραμά του για το δήμο Μαλεβιζίου, μίλησε σε συνέντευξη που έδωσε στον Κώστα Συλιγάρδο, ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης.

Ο Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός, τα έργα υποδομών καθώς και οι στήριξη του πρωτογενούς τομέα και των κοινωνικών δομών είναι μερικές από τις προτεραιότητες τις οποίες θέτει, ο Κώστας Μαμουλάκης που ηγείται του συνδυασμού \”Νέοι Δρόμοι\”.


1) Κύριε Μαμουλάκη , εξηγήστε μας τον λόγο που αποφασίσατε να διεκδικήσετε εκ νέου τον Δήμο Μαλεβιζίου.

Τον αγαπώ τον τόπο μου κ. Συλιγάρδε, το αγαπώ το Μαλεβίζι.

Στο δήμο μας, έχουμε ξεκινήσει μια πολύ σημαντική προσπάθεια ισόρροπης και πολύπλευρης ανάπτυξης τα τελευταία 3 χρόνια. Με ομαδική δουλειά και σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, τοπικούς και μη, καταφέραμε να κάνουμε πολλά και σημαντικά πράγματα σε ολόκληρο το δήμο.

\"\"

Η προσπάθεια αυτή πρέπει να συνεχιστεί και μάλιστα με ακόμα μεγαλύτερη ένταση, γιατί μπορεί να έχουν γίνει αρκετά, πρέπει όμως να κάνουμε ακόμα περισσότερα.

2) Η αυτοδιοίκηση των Μνημονίων και της κρίσης πως προχωρά στην επόμενη 5ετία;

Τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Μας έχουν περικόψει πόρους και ταυτόχρονα μας έχουν φορτώσει αρμοδιότητες. Εμείς όμως στο Μαλεβίζι, πάμε κόντρα στο ρεύμα της μοιρολατρίας. Διεκδικούμε δυναμικά ό,τι μας αξίζει από την κεντρική διοίκηση και παράλληλα συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε ένα ρεαλιστικό πλάνο ανάπτυξης. Περισσότερα από 500 έργα, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 135 εκατομμυρίων εκτελέστηκαν ή εκτελούνται στο δήμο μας. Και έτσι θα συνεχίσουμε. Δυναμικά, αισιόδοξα και ρεαλιστικά.

3) Τι εκτιμάτε για την επόμενη μέρα των εκλογών;

Θα χρειαστεί ακόμα περισσότερη δουλειά, ακόμα πιο σωστός προγραμματισμός, ακόμα εντονότερη προσπάθεια. Εμείς είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε την προσπάθεια για να μην χάσει το Μαλεβίζι καμία από τις ευκαιρίες που θα του παρουσιαστούν, από την 19η Μαΐου. Δεν πρέπει να χάσουμε ούτε μέρα!

\"\"

4) Ποια έργα πρέπει να προωθηθούν άμεσα στο Δήμο;

Βασικότερο όλων, ο Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός. Το Α και Ω για την σωστή ανάπτυξη κάθε περιοχής. Έχουμε προχωρήσει αρκετά, είμαι αισιόδοξος αλλά και ρεαλιστής, γνωρίζω τις δυσκολίες, την γραφειοκρατία της κεντρικής διοίκησης, τα πρακτικά προβλήματα που έχουν προκύψει έπειτα από δεκαετίες αδράνειας. Πιέζαμε, πιέζουμε και θα εξακολουθήσουμε να πιέζουμε για να ολοκληρωθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται.

\"\"

\"\"

\"\"

5) Ποιες είναι οι προτεραιότητες σας και το πρόγραμμα σας επιγραμματικά;

Ολοκλήρωση των βασικών έργων υποδομών και βελτίωσης της καθημερινότητας. Συνέχιση και ενίσχυση των έργων ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Συνεχής υποστήριξη των πολλών κοινωνικών δομών του δήμου.

Συνέχιση της προβολής του αρχαιολογικού πλούτου και του φυσικού κάλους του τόπου.

Περαιτέρω ενδυνάμωση του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και σύνδεσή του με τον ξενοδοχειακό κλάδο.

Συνέχιση των δράσεων προστασίας περιβάλλοντος και μείωσης των ενεργειακών δαπανών του δήμου.

\"\"

6) Ποια η άποψη όπως για το κοινωνικό πρόσωπο που πρέπει να έχει ο θεσμός ;

Έχουμε ήδη δημιουργήσει και λειτουργούμε σε σταθερή βάση Κοινωνικό Παντοπωλείο, Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κοινωνικό Φαρμακείο, Οδοντιατρείο, Φυσικοθεραπευτήριο, Κοινωνικό Φροντιστήριο. Όλα σε συνεργασία με 10δες εθελοντές, αλλά και θεσμικούς φορείς, όπως είναι ο Ιατρικός και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου, τους οποίους και θα ήθελε με την ευκαιρία θερμά να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά.

Ξέρετε, με στεναχωρεί το γεγονός ότι χρειάζονται τέτοιες δομές, αλλά δεν πρόκειται να σταματήσουμε να τις ενισχύουμε με κάθε διαθέσιμο τρόπο, όσο χρειαστεί. Ελπίζω και εύχομαι σύντομα να πάψει να υπάρχει ανάγκη…

Στον ίδιο τομέα, κατασκευάσαμε δυο νέα ΚΑΠΗ σε Γωνιές και Τύλισο, αναβαθμίσαμε τις υπάρχουσες δομές και τώρα κτίζουμε ένα ιδιόκτητο κτίριο 2.000 τ.μ. για ΚΔΑΠ ΑμεΑ και ΚΗΦΗ στον Σκαφιδαρά.

Μειώσαμε τις τιμές των τελών ύδρευσης σε 3τεκνους, πολύτεκνους και ΑμεΑ, αλλά και το νερό άρδευσης, από το 0,35 € σε 0,25 € σε ολόκληρο το δήμο, ενώ με τη λειτουργία του συστήματος τηλε-ελέγχου και τηλεχειρισμού των δικτύων, αλλά και τις άλλες επενδύσεις της ΔΕΥΑΜ, μπορούμε πλέον να μειώσουμε και το κόστος του νερού ύδρευσης σε όλους τους κατοίκους του δήμου μας.

\"\"

7) Αρωγός ή εμπόδιο η κεντρική διοίκηση σήμερα σ ένα Δήμο όπως το Μαλεβίζι;

Έχουμε καλές συνεργασίες σε αρκετά θέματα με την κεντρική διοίκηση, αντιμετωπίζουμε όμως και τις συνέπειες των μνημονίων και του λεγόμενου «Αθηνοκεντρικού κράτους». Τις πρώτες, προσπαθούμε όσο μπορούμε να τις ενισχύσουμε για το καλό του τόπου μας, τις δεύτερες στα πλαίσια και των συντονισμένων ενεργειών της αυτοδιοίκησης συνολικά, να τις μετριάσουμε.

8) Πως βιώνετε αυτή την προσπάθεια επανεκλογής;

Με την – καλώς εννοούμενη – ένταση και την πίεση κάθε εκλογικής διαδικασίας. Η κάλπη άλλωστε πότε δεν ξέρουμε τι κρύβει…

Μην ξεχνάτε βέβαια ότι είμαι και δήμαρχος, τα θέματα του δήμου δεν σταματάνε λόγω των εκλογών. Έχω όμως απόλυτη εμπιστοσύνη στους δημότες μας, ο κόσμος και βλέπει και κρίνει. Παρουσιάζουμε το έργο μας σε κάθε οικισμό και τους στόχους μας και είμαι αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα.

9) Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δημότες σας για το έργο της θητείας που τελειώνει ;

Τους ζητάμε καταρχήν να δείξουν κατανόηση για την ταλαιπωρία που υφίστανται από τα δεκάδες εργοτάξια που υπάρχουν στο δήμο μας και να γνωρίζουν ότι η πρώτη θητεία ολοκληρώνεται ημερολογιακά, αλλά τα έργα στο Μαλεβίζι συνεχίζονται.

10) Πείτε μας δυο λόγια για τον συνδυασμό σας και τα πρόσωπα.

Θα τολμήσω να πω, πώς είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στο Μαλεβίζι!

Έμπειρα στελέχη αλλά και νέοι άνθρωποι, όλοι με όρεξη για προσφορά στον τόπο, δραστήριοι, πετυχημένοι, αναγνωρισμένοι, απ’ όλα τα επαγγέλματα, τις ηλικίες και τις τάξεις. Αισθάνομαι ειλικρινά πολύ τυχερός που έχω τέτοιους συνεργάτες δίπλα μου.

11) Γιατί να σας ψηφίσει – τιμήσει ο πολίτης του δήμου ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ και ποιες οι δεσμεύσεις σας;

Η κάθε δημοτική αρχή, κρίνεται για το έργο που έκανε στον τόπο της. Για τη συμπεριφορά της, για το εάν και κατά πόσο ήταν κοντά στον πολίτη, για τις ευαισθησίες της στα κοινωνικά θέματα, για τη διαφάνεια και τη δυνατότητα οργάνωσης που είχε. Κρίνεται δηλαδή για το σύνολο όσων έχει κάνει…

Ο δημότης του Μαλεβιζίου γνωρίζει το τι κάναμε, ζει τα έργα που αλλάζουν το Μαλεβίζι, ξέρει από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που μαζί παλέψαμε αυτή την 3ετία και είμαι βέβαιος ότι θα μας κρίνει θετικά.

Δέσμευσή μου απέναντί σε κάθε Μαλεβιζιώτισσα και κάθε Μαλεβιζιώτη, είναι ότι με ρεαλιστικό πρόγραμμα, υπεύθυνα, χωρίς φανφάρες και περιαυτολογίες, σκοπεύουμε να πάμε μπροστά και όλοι μαζί, ενωμένοι να συνεχίσουμε την προσπάθεια της τελευταίας 3ετίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook