Την εξιχνίαση διπλής απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος 54χρονου κατάφεραν αστυνομικοί και για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν, με βάση σχετικά εντάλματα, 50χρονος – ηθικός αυτουργός των εγκληματικών ενεργειών καθώς και 42χρονος γεωργιανός – φυσικός αυτουργός, ο οποίος δρούσε καθ\’ υπόδειξη και σύμφωνα με τις εντολές του «εγκεφάλου».

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες επιχείρησαν να καταφέρουν θανάσιμο πλήγμα στο θύμα τους και συγκεκριμένα:

Μεσημεριανές ώρες στις 11-08-2013, έλαβε χώρα η πρώτη απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 54χρονου, η οποία περιελάμβανε την παγίδευση της μοτοσικλέτας του με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό αποτελούμενο από αμυντική χειροβομβίδα, που είχε στερεωθεί με αυτοσχέδια πρόσδεση σε μηχανικά μέρη του οχήματος. Το αποτέλεσμα στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ολοκληρώθηκε λόγω αστοχίας υλικού.
Η δεύτερη απόπειρα σημειώθηκε τέλη Ιανουαρίου του 2014, όταν ο 42χρονος Γεωργιανός ανέμενε το θύμα στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου διέμενε, στο κέντρο της πόλης, και από κοντινή απόσταση τον πυροβόλησε προκαλώντας στον 54χρονο διαμπερές τραύμα στο πρόσωπο. Το θανάσιμο σχέδιο των δραστών δεν ολοκληρώθηκε, λόγω εμπλοκής του όπλου που χρησιμοποιήθηκε.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η αιτία της ανθρωποκτόνου πρόθεσης του «εγκεφάλου» οφείλεται σε οικονομικούς λόγους – διαφορές, οι οποίες απορρέουν από παλαιότερη επαγγελματική συνεργασία των δύο ανδρών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

newpost

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook