Στην επιβεβαίωση ότι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης που θα διεξαχθεί στα Χανιά το διάστημα από 27 έως 30 Ιουνίου θα είναι ένα από τα καλύτερα που θα έχουν πραγματοποιηθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία CMAS, κατέληξε το τετραμελές κλιμάκιο της ΚΟΕ που βρέθηκε την Τρίτη (13/5) στα Χανιά.

Ο κ. Ηλίας Ξιάρχος, Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλημάτων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας CMAS και Ταμίας της ΚΟΕ, συνοδευόμενους από τους Αλέξανδρο Ξιάρχο, Ομοσπονδιακό προπονητή της ΚΟΕ, Γιώργο Χριστοφοράτο, Διευθυντή της ΚΟΕ και Γιάννη Μοντεσάτο, προϊστάμενο Μηχανογράφησης της ΚΟΕ, είχαν την ευκαιρία στο πλαίσιο της επισκέψεώς τους να διαπιστώσουν ότι οι ετοιμασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Οι παράγοντες της Ομοσπονδίας που συνοδεύονταν από μέλη της διοίκησης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων είχαν μία σειρά από επαφές, συναντήσεις και συνεργασίες ενόψει του Παγκοσμίου και όπως τουλάχιστον τονίστηκε, τα συμπεράσματα είναι θετικά.

«Σε ό,τι αφορά τη διαμονή, τη διατροφή και τις μεταφορές των αθλητών συνεννοηθήκαμε με τα ξενοδοχεία και θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο», δήλωσε ο κ. Ξιάρχος, για να συνεχίσει: «Είχαμε τη χαρά να συναντηθούμε με τον πρόεδρο του Ε.Α.Κ. και να λύσουμε κάποια θέματα που αφορούσαν το κολυμβητήριο και μπορώ να πω ότι είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τη συνεργασία που είχαμε και η οποία άλλωστε είχε εκδηλωθεί από την πρώτη φορά που είχαμε έρθει για να πάρουμε το \”ok\” ώστε να διεκδικήσουμε αυτή τη διοργάνωση για την πόλη των Χανίων. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι να διοργανώσουμε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας CMAS».

Σύμφωνα με τον κ. Ξιάρχο, οι αποστολές έχουν ενημερωθεί πλήρως όσον αφορά την επερχόμενη διοργάνωση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στα Χανιά, όπως είχε την ευκαιρία να επιβεβαιώσει στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο (10/5) από την Παγκόσμια Ομοσπονδία και στην οποία παρέστη.

«Οι αποστολές είναι ενημερωμένες πλήρως για όλες τις πληροφορίες που αφορούν τους αγώνες. Η ανταπόκρισή τους ήταν πάρα πολύ μεγάλη, θα συμμετάσχουν 22 με 25 χώρες και γύρω στους 300 αθλητές. Θα έρθουν εθνικές ομάδες και από τις πέντε ηπείρους. Προσωπικά, επειδή βρέθηκα το προηγούμενο Σάββατο στη Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και όπου ήταν παρόντες οι εκπρόσωποι των 120 χωρών, ήταν κατενθουσιασμένοι που αυτοί οι αγώνες θα γίνουν στα Χανιά. Εκτός ωστόσο από τους αθλητές, τους προπονητές, τους συνοδούς των ομάδων κτλ. θα έρθει κι ένας μεγάλος αριθμός γονέων από το εξωτερικό για να μείνουν στα Χανιά και να παρακολουθήσουν το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Κολυμβητήριο και το Ενετικό Λιμάνι. Οι αγώνες θα μεταδοθούν με live streaming σε όλο τον κόσμο μέσω του σάιτ της Ομοσπονδίας και αυτό είναι πολύ σημαντικό», κατέληξε ο κ. Ξιάρχος.

Μία από τις επαφές που είχε το κλιμάκιο της ΚΟΕ αφορούσε την επίσκεψη στο κολυμβητήριο Χανίων, με τον πρόεδρο του Ε.Α.Κ. κ. Νίκο Χαζιράκη να σημειώνει ότι η εγκατάσταση θα είναι απολύτως έτοιμη για να φιλοξενήσει με τον καλύτερο τρόπο αυτό το σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

«Δεν είμαστε ακόμα πλήρως έτοιμοι, όμως έχουμε μεθοδεύσει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ολοκληρωθούν οι επισκευές και οι συντηρήσεις του κολυμβητηρίου. Θα είμαστε έτοιμοι όταν χρειάζεται. Με την διοργάνωση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος δείχνουμε ότι η διάθεσή μας είναι να γίνονται διοργανώσεις στο κολυμβητήριο όταν οι συνθήκες είναι ευνοϊκές, τόσο οι οικονομικές όσο και οι καιρικές. Το λέω αυτό με αφορμή φυσικά τα Βενιζέλεια και μετά τον τόσο ντόρο που έγινε για το θέμα αυτό. Η διάθεσή μας είναι να γίνονται διοργανώσεις, ο καιρός ευνοεί το να δουλέψει η 50άρα πισίνα και γι\’ αυτό γίνεται η διοργάνωση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος», ήταν οι δηλώσεις του κ. Χαζιράκη.

Τέλος, από μέρους του Ν.Ο. Χανίων, η ταμίας του Δ.Σ. κυρία Λία Κρασαδάκη, επεσήμανε πως: «Ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων είναι στην ευτυχή θέση να συνδιοργανώνει με την ΚΟΕ μία τόσο μεγάλη αθλητική εκδήλωση, όπως είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης. Εκτός της άφιξης 300 με 350 αθλητών, θα μετάσχουν οι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης του Τομσκ της Ρωσίας λόγω του ότι η Ρωσία έρχεται με μια πολύ μεγάλη και σημαντική αποστολή. Παράλληλα θα έρθουν στα Χανιά και όλα τα μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας CMAS. Για την χώρα και την πόλη μας είναι πολύ μεγάλη τιμή που φιλοξενεί αυτό το πρωτάθλημα. Ο Ν.Ο. Χανίων με μια σειρά εθελοντών είναι έτοιμος και πιστεύουμε ότι θα συν-διοργανώσουμε ένα άρτιο πρωτάθλημα, το οποίο θα μείνει αξέχαστο στους αθλητές και στην Παγκόσμια Ομοσπονδία».

Σημειώνεται ότι συν-διοργανωτές του Πρωταθλήματος είναι οι φορείς: Περιφέρεια Κρήτης, Δήμος Χανίων και ΕΑΚ Χανίων ενώ ένα πλήθος δημοσίων υπηρεσιών και επιχειρήσεων της πόλης, αντίστοιχα, δηλώνουν αλληλέγγυοι στην σπουδαία αυτή διοργάνωση.


nox.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook