Εκδηλώσεις στους φιλόξενους χώρους των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων, με πρωταγωνιστές τα παιδιά, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Μαΐου 2014, με αφορμή τη γιορτή της μητέρας. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν την αγάπη τους φτιάχνοντας δωράκια, για να τα προσφέρουν στις αγαπημένες τους μαμάδες!

Στην Παιδική -Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου διαβάστηκε το παραμύθι “Μόνο εσένα αγαπώ τόσο πολύ” της Jutta Langreuter από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, ενώ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού, η κα Νίκη Γαλάνη διάβασε στους μικρούς μας φίλους, το βιβλίο της Ρόδου Νανίνας «Σ’ αγαπώ καρδιά μου. Σ’ αγαπώ μαμά μου», εικονογραφημένες τρυφερές ιστορίες που μάγεψαν τους μικρούς μας φίλους!

Ιστορίες πλημμυρισμένες με τη συγκίνηση της πρώτης αγκαλιάς, τη φροντίδα για το μεγάλωμα, την αγωνία, τη χαρά, την αφοσίωση, τις προσδοκίες και την περηφάνια για το παιδί, που μεγαλώνει και απλώνει τα φτερά του να κυνηγήσει τα δικά του όνειρα…

Ακολούθησε συζήτηση κατά τη διάρκεια της οποίας τα παιδιά διηγήθηκαν, εκμυστηρεύτηκαν και περιέγραψαν τη σχέση τους με τη μητέρα τους.

Οι μικροί μας φίλοι «έριξαν» δαχτυλομπογιές, χρώματα και φαντασία σ’ ένα άσπρο χαρτί, το «πασπάλισαν» με πολύ τρυφερότητα, αγάπη και χιούμορ και έφτιαξαν κάρτες – δωράκια, για να πουν χρόνια πολλά στη μητέρα τους!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook