Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε., πρωτοστατεί στην προσπάθεια ανάδειξης του ιστορικού και πολιτιστικού πλούτου της πόλης, στα πλαίσια της επιδίωξης του για την καταξίωση της ως σημαντικού –αστικού– προορισμού κρουαζιέρας.

Στα πλαίσια αυτά και σε συνέχεια της πρωτοβουλίας για την ανάδειξη του «συγκροτήματος» των Ενετικών Νεωρίων, που ξεκίνησε από τα δυτικά Νεώρια με τον φωτισμό, την περίφραξη-καθαρισμό τους και την τοποθέτηση «έξυπνης» ενημερωτικής πινακίδας, ο ΟΛΗ προχωρά στην ολοκλήρωση της παρέμβασης αυτής, στο ανατολικό τμήμα τους (Arsenali Nuovissimi) και στην δεξαμενή «Ζανε» (Cisterna Zane, που παρείχε 20.000 βαρέλια πόσιμου νερού επί Ενετοκρατίας).

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου προχώρησε στην συνολική αισθητική ανάδειξη της περιοχής. Συγκεκριμένα, προχωρήσε στον καθαρισμό του εξωτερικού χώρου, στον φωτισμό εσωτερικά της δεξαμενής, την επισκευή του εξωτερικού φωτισμού και στην τοποθέτηση σύγχρονης «έξυπνης» ενημερωτικής πινακίδας για τους επισκέπτες.

Το τελικό αποτέλεσμα θα παραδοθεί αύριο Πέμπτη 15 Μαΐου στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης μας, με μια σεμνή τελετή φωταγώγησης στις 19:45 το βράδυ, από τον Δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Γιάννη Κουράκη και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε., κ. Ιωάννη Μπρα.

Αυτές οι μικρές παρεμβάσεις -που έγιναν χωρίς καμία επέμβαση στο μνημείο- και αγκαλιάστηκαν από τοπικό χορηγό είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε -μέχρι την πλήρη αναμόρφωση της περιοχής- για την ανάδειξη του μνημείου και την βελτίωση της επισκεψιμότητας του, αλλά και την εξιστόρηση της σημασίας του για την ιστορία της πόλης μέχρι σήμερα. Άλλωστε από τα Νεώρια τροφοδοτείται ακόμα και σήμερα ο ΟΛΗ με 7.000 λίτρα νερού ημερησίως, για τις ανάγκες ποτίσματος του πρασίνου.

Ο Οργανισμός θα συνεχίσει να λαμβάνει τέτοιες πρωτοβουλίες με επόμενο στόχο αυτών των παρεμβάσεων την βελτίωση της πληροφόρησης και της αισθητικής στον χώρο του φρουρίου «Κούλε».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook