Τις προτάσεις του συνδυασμού του «Χανιά: Μαζί για τον Δήμο μας» για την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής στο Δήμο Χανίων είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει ο υπ. Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης κατά τη διάρκεια επισκέψεων του σε κοινωνικές δομές των Χανίων.

Ειδικότερα, ο κ. Σκουλάκης, συνοδευόμενος από υποψήφιους του συνδυασμού του, επισκέφθηκε την Τρίτη 13 Μαΐου τα ΚΑΠΗ Ακρωτηρίου, Σούδας και Βαμβακόπουλου, το ΚΗΦΑΠ, το ΚΗΦΑΜΕΑ και την ΕΛΕΠΑΠ, όπου συζήτησε με εργαζόμενους και ωφελούμενους τα προβλήματα των κοινωνικών δομών και παρουσίασε τις δεσμεύσεις του ίδιου και του συνδυασμού του για την επόμενη δημοτική θητεία.

Όπως τόνισε ο κ. Σκουλάκης «βασική μας προτεραιότητα είναι η ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής» ενώ προσέθεσε ότι «όλοι σήμερα αναγνωρίζουν ότι ο Δήμος Χανίων είναι πρωτοπόρος στις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης κάνοντας πράξη τη δέσμευση που είχαμε δώσει στους συμπολίτες μας ότι “κάθε ευρώ που διασφαλίζεται από τον εξορθολογισμό των οικονομικών του Δήμου μας θα πηγαίνει στην κοινωνική μας πολιτική για την ανακούφιση των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη”.

10 ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

Τέλος, ο κ. Σκουλάκης αναφέρθηκε σε 10 συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής:

1. διασφαλίζουμε τη συνέχιση της λειτουργίας όλων των κοινωνικών δομών του Δήμου μας (Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ, ΚΑΠΗ, Παιδικοί Σταθμοί), με αποκλειστικό γνώμονα την ωφέλεια του κοινωνικού συνόλου.
2. μειώνουμε περαιτέρω τα τροφεία των δημοτικών Βρεφονηπιακών/Παιδικών Σταθμών για τις οικογένειες με εισόδημα έως 30.000 €.
3. διεκδικούμε – με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ – την κατασκευή 2 νέων βρεφονηπιακών-παιδικών σταθμών σε περιοχές που σήμερα οι υφιστάμενες δομές δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των εργαζόμενων μητέρων.
4. προχωρούμε στην ανακαίνιση και αναδιαρρύθμιση υφιστάμενων κτιριακών υποδομών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών.
5. ολοκληρώνουμε τη μεταστέγαση του παιδικού σταθμού Ακρωτηρίου \”Ονειροχώρα\” στο ανακαινισμένο δημοτικό κατάστημα Ακρωτηρίου η οποία συνεπάγεται την αύξηση δυναμικότητας του παιδικού σταθμού από 57 σε 125 παιδιά!
6. προχωρούμε στην επέκταση του Δημοτικού Γηροκομείου ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους ηλικιωμένους.
7. ενισχύουμε και επεκτείνουμε τα προγράμματα προληπτικής ιατρικής σε παιδιά και ενήλικες του Δήμου μας σε συνεργασία με αντίστοιχους επιστημονικούς φορείς.
8. προχωρούμε στην ίδρυση και λειτουργία Δημοτικού Κοινωνικού Φαρμακείου.
9. διεκδικούμε την υλοποίηση – μέσω ΕΣΠΑ – νέων κοινωνικών προγραμμάτων / δράσεων για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την υποστήριξη των κοινωνικά ευάλωτων ομάδων.
10. ενισχύουμε περαιτέρω τις δράσεις υποστήριξης των ευπαθών ομάδων του Δήμου μας, με παροχή κοινωνικο-οικονομικής βοήθειας και ειδών πρώτης ανάγκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook