Ελεύθερος των κατηγοριών κρίθηκε  ο Ντομινικ Στρός Καν για την υπόθεση της Πιρόσκα Νάγκι, της Ουγγαρέζας πρώην υπεύθυνης του ΔΝΤ για τις αφρικανικές υποθέσεις της οποίας η εφήμερη σχέση με τον πάλαι ποτέ ισχυρό άνδρα του Ταμείου στάθηκε αφορμή για το πρώτο ερωτικό σκάνδαλο που κόντεψε να στοιχίσει τη θέση του DSK .

Τη στιγμή που το σκάνδαλο της σουίτας «2028» έχει κάνει τον πρώην διευθυντή του ΔΝΤ να λυγίσει, μια νέα πληροφορία έρχεται να αλαφρύνει την βαριά ατμόσφαιρα. Η  εσωτερική έρευνα που διεξήγαγε το ΔΝΤ σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι ο Στρος Καν είχε εκμεταλλευτεί την θέση του για να σαγηνεύσει την Ουγγαρέζα οικονομολόγο Πιρόσκα Νάγκι, φαίνεται ότι δεν βρήκε ανταπόκριση, μιας και η κυρία Νάκγι απλά δεν θέλησε να συνεργαστεί με το ΔΝΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Νάγκι αρνήθηκε να συμμετάσχει στις «ανακρίσεις» καθώς δεν τρέφει ιδιαίτερο σεβασμό στις εσωτερικές έρευνες του Ταμείου.

Η υπόθεση «Πιρόσκα Νάγκι», της Ουγγαρέζας οικονομολόγου του ΔΝΤ η οποία αποτέλεσε το πρώτο ερωτικό σκάνδαλο του Ντομινίκ Στρος Καν, ξεκίνησε σε μια συνάντηση κορυφής στο Νταβός της Ελβετίας, όπου ο «monsieur ΔΝΤ» ξελογιάστηκε από την ξανθή και γαλανομάτα Πιρόσκα. Μεταξύ δύο συναινούντων ενηλίκων όλα επιτρέπονται ως γνωστόν, αλλά ο σύζυγος της κυρίας Νάγκι ο Αργεντινός  Μάριο Βλεχέρκα δεν συμμεριζόταν αυτή την άποψη.

Ο ίδιος ο Στρος Καν παραδέχθηκε δημοσίως την σχέση τους και ζήτησε συγγνώμη από την σύζυγό του Αν Σενκλέρ, δηλώνοντας κατηγορηματικά στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ πως δεν καταχράστηκε σε καμία περίπτωση τη θέση του. Η Πρισόκα Νάγκι αποχώρησε από την Ουάσινγκτον και τα κεντρικά γραφεία του ΔΝΤ και μετέβη στο Λονδίνο. Το ΔΝΤ διενήργησε εσωτερική έρευνα για τυχόν κατάχρηση της θέσης του Διευθυντή του ΔΝΤ χωρίς όμως να αποδειχθεί οτιδήποτε επιλήψιμο.


protothema

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook