Στα πλαίσια των περιοδειών που πραγματοποιεί ο υποψήφιος και νυν Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης επισκέφτηκε περιοχές του Δημοτικού Διαμερίσματος Κολυμβαρίου και συγκεκριμένα το Κολυμβάρι και τα Καμισιανά , συνοδευόμενος από τοπικούς και Δημοτικούς Συμβούλους του Συνδυασμού του.
Ο κ. Μαλανδράκης αναφέρθηκε στα έργα υποδομής που έγιναν στην περιοχή, έργα βιολογικού που αναπτύσσεται και σε χωριά της ενδοχώρας .
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα έργα ύδρευσης και κυρίως στον αγωγό ύδρευσης νερού στο Κολυμβάρι ,έργο του 2011, που απέτρεψε τη δημιουργία σοβαρών προβλημάτων λόγω της αύξησης της κατανάλωσης από την λειτουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων.
Επίσης αναφέρθηκε η ηλεκτροδότηση του γηπέδου Κολυμβαρίου και η αποκατάσταση παραδοσιακής οικίας στα Γριμπιλιανά, έργα που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα και θα υλοποιηθούν.
Σημαντικές ήταν και οι παρεμβάσεις βελτίωσης στην αγροτική και δημοτική οδοποιία .
Έγινε από όλους αποδεκτή η βελτίωση των υπηρεσιών καθαριότητας που πλέον είναι απολύτως ορατές και στις περιοχές αυτές.
Ο κύριος Μαλανδράκης αναφέρθηκε και στα έργα της επόμενης μέρας που έχουν ενταχθεί σε προγράμματα και είναι στη διαδικασία δημοπράτησης.
Σημαντικό έργο αποτελούν οι δράσεις και παρεμβάσεις στο λιμάνι Κολυμβαρίου όπου ο δήμος έκανε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο, για την άμεση επέκτασή του.
Στα άμεσα σχέδια του Δήμου είναι και η μετεγκατάσταση του παιδικού σταθμού στο Δημοτικό σχολείο Καμισιανών, που θα βελτιώσει την υποδομή και τις συνθήκες παραμονής των παιδιών. 
Επίσης αναφέρθηκε ότι πρώτο έργο προς ένταξη στο ΕΣΠΑ, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της περιφέρειας Κρήτης, είναι η αναβάθμιση και ανακαίνιση του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου-Λυκείου Κολυμβαρίου.
Τέλος έγινε ιδιαίτερη αναφορά και στη μελέτη αναβάθμισης πεζοδρομίων από το Κολυμβάρι έως στο Μάλεμε για ενιαία ανάπλαση της παλαιάς εθνικής οδού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook