Στα χτυπήματα απο τις πέτρες των τοιχωμάτων του πηγαδιού και στους χωμάτινους όγκους που έπεσαν πάνω του, οφείλεται ο θάνατος του 39χρονου εργάτη, η οποίος την προηγούμενη εβδομάδα καταπλακώθηκε σε κατάρρευση πηγαδιού στα Χανιά.
Το απόγευμα, διενήργησε νεκροψία-νεκροτομή στην σορό του 39χρονου ο Ιατροδικαστής κ.Σταμάτης Μπελιβάνης, ο οποίος διαπίστωσε πως ο άτυχος εργάτης έφερε θανατηφόρες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις καθώς και κακώσεις στον θώρακα με αποτέλεσμα να πληγούν ζωτικά του όργανα.
Σύμφωνα με το πόρισμα του κ.Ιατροδικαστή, ο θάνατος ήταν ακαριαίος, αποκλείοντας τα ενδεχόμενα πνιγμού στο νερό του πηγαδιού ή ασφυξίας απο τους χωμάτινους όγκους που τον καταπλάκωσαν.
Υπενθυμίζεται πως το τραγικό δυστύχημα συνέβη το πρωί της περασμένης Πέμπτης 8 Μαίου, όταν κατέρρευσαν τα πέτρινα τοιχώματα πηγαδιού – βάθους 17 μέτρων –  στο Κόκκινο Μετόχι των Χανίων ενώ μέσα σε αυτό και σε βάθος 10 μέτρων υπήρχαν τέσσερεις εργάτες που εκτελούσαν εργασίες στήριξης.
Και ενώ οι τρείς πρόλαβαν να διαφύγουν, ο τέταρτος που ήταν και στο χαμηλώτερο σημείο, σχεδόν ένα μέτρο πάνω απο το νερό του πηγαδιού, δεν τα κατάφερε καθώς καταπλακώθηκε απο τα πέτρινα τοιχώματα και τόνους χωμάτων που κατέρρευσαν.
Ακολούθησε ένα θρίλερ προσπαθειών ανάσυρσης του 39χρονου, απο την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων και την ΕΜΑΚ Κρήτης, που διήρκεσε έξι ολόκληρες ημέρες,μέχρι χθες το απόγευμα, οπότε τα συνεργεία κατάφεραν να τον ανασύρουν μετά απο τιτάνια και πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα προσπάθεια.
Ναπολέων Σαραντίδης
sarantidis@flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook