Δεκτός με ενθουσιασμό έγινε στις Βασιλειές και στον Άη Βλάσση ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής του συνδυασμού «ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» κ. Γιάννης Κουράκης, που επισκέφθηκε χθες τις δύο αυτές περιοχές και συνομίλησε με τους κατοίκους.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου παρουσίασε στους κατοίκους το ολοκληρωμένο σχέδιο που έχει καταρτίσει η Δημοτική Αρχή για την υλοποίηση δέσμης έργων και παρεμβάσεων, που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη των περιοχών αυτών και την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. 
Ειδικότερα, ο κ. Κουράκης τόνισε στους κατοίκους των Βασιλειών ότι ένα από τα πιο σημαντικά θέματα για την ανάπτυξη της περιοχής τους, η ολοκλήρωση του Σχεδίου Πόλης, είναι προ των πυλών. Συγκεκριμένα, τους ανακοίνωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί η Κτηματογραφική και η Πολεοδομική Μελέτη σε όλα τους τα στάδια.
Η Γεωλογική Μελέτη είναι επίσης έτοιμη και εντός των ημερών ολοκληρώνεται η ένταξη των κορυφών των οικοδομικών τετραγώνων στο Εθνικό Γεωδαιτικό Σύστημα. 
Θα ακολουθήσουν η γνωμοδότηση από το αρμόδιο Συμβούλιο της Περιφέρειας Κρήτης (ΣΥ.ΠΟ.ΘΑ), η έγκριση από το ΥΠΕΚΑ, ο έλεγχος από το ΣτΕ και τέλος η έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος. Εντός του 2014 θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες και το Σχέδιο Πόλης θα είναι έτοιμο.
Τόσο στις Βασιλειές όσο και στον Άη Βλάσση, οι κάτοικοι που τον υποδέχθηκαν αναφέρθηκαν με ιδιαίτερα θετικά σχόλια στο έργο που έχει υλοποιήσει η Δημοτική Αρχή και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στις εκλογές, ώστε να υπάρξει συνέχεια. 
Τέλος, ο κ. Κουράκης πρόσθεσε πως στα σχέδια του Δήμου Ηρακλείου είναι η ολοκλήρωση της Ούλαφ Πάλμε και σ’ ό,τι αφορά το εκτός σχεδίου τμήμα της, μετά από συνεννόηση με τους εμπλεκόμενους ιδιοκτήτες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook