Ένοχη κρίθηκε μια γυναίκα από ομοσπονδιακό δικαστήριο της πολιτείας του Οχάϊο, για τη δολοφονία του μόλις 28ημερών βρέφους της, που σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ακροαματικής διαδικασίας, τοποθέτησε μέσα σε φούρνο μικροκυμάτων και στη συνέχεια τον έθεσε σε λειτουργία.

H China Arnold είχε συλληφθεί τον Αύγουστο του 2005 ύστερα από τα πρώτα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έρευνας που έδειχναν ότι είναι πιθανή η εμπλοκή της στον θάνατο του μωρού της. Η 26χρονη γυναίκα είχε τεθεί αρχικά υπό κράτηση, ωστόσο ελλείψει στοιχείων είχε αφεθεί προσωρινά ελεύθερη. Απαιτήθηκαν μήνες ερευνών για να μπορέσει τελικά να εκδώσει η Εισαγγελία δεύτερο ένταλμα σύλληψης και να οδηγηθεί η κατηγορούμενη σε δίκη, με την ίδια όμως να δηλώνει, μέσω του δικηγόρου της, αθώα.

Αξιωματούχος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας εξήγησε πως η έρευνα γύρω από τον θάνατο του βρέφους ήταν δύσκολη λόγω της απουσίας στοιχείων για τις επιπτώσεις των μικροκυμάτων στο ανθρώπινο σώμα. Στο μωρό είχαν διαπιστωθεί εσωτερικά τραύματα λόγω υψηλής θερμοκρασίας, χωρίς να υπάρχουν όμως εξωτερικά εγκαύματα στο σώμα του. Ο θάνατος ορίστηκε ως δολοφονία από υπερθερμία και εκτιμάται ότι το μωρό παρέμεινε μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων για δύο λεπτά περίπου, με τη θερμοκρασία του σώματός του να φθάνει τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Πιστεύεται ότι η μητέρα τοποθέτησε το μωρό στον φούρνο μικροκυμάτων, ύστερα από έντονο καυγά με τον σύντροφό της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook