Ένας άνδρας ο οποίος επέστρεψε στην Ολλανδία από τη Σαουδική Αραβία εισήχθη σε νοσοκομείο και διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό που προκαλεί το Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής (MERS), δήλωσε ένας αξιωματούχος των ολλανδικών υγειονομικών υπηρεσιών. 
Ο άνδρας εισήχθη και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στη Χάγη, είπε ένας εκπρόσωπος του ολλανδικού Εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας. Ο άνδρας αυτός είναι ο πρώτος υπήκοος της χώρας που προσβάλλεται από τον κοροναϊό. 
Ο κορονοϊός αυτός, ο οποίος προκαλεί βήχα, πυρετό και – ορισμένες φορές μοιραία – πνευμονία, έχει προσβάλει πάνω από 500 ανθρώπους μόνο στη Σαουδική Αραβία και έχει εξαπλωθεί σε γειτονικές χώρες, ενώ ορισμένα κρούσματα MERS έχουν επίσης καταγραφεί στην Ευρώπη, στην Ασία αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. 
Πάντως ένας εκπρόσωπος των υγειονομικών αρχών στην πολιτεία Φλόριντα των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι δύο εργαζόμενοι σε νοσοκομείο που ασθένησαν αφού ήλθαν σε επαφή με έναν ασθενή που είχε προσβληθεί από τον MERS υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και αυτές έδειξαν ότι δεν έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό αυτό. 
Ο ασθενής που νοσηλεύεται στο Ορλάντο – πέρασε 12 ώρες σε επείγοντα, δυνητικά εκθέτοντας εργαζόμενους στο νοσοκομείο στον κοροναϊό – είναι το δεύτερο κρούσμα που καταγράφηκε στις ΗΠΑ. 
Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι συνολικά 20 νοσηλευτές και ιατροί που ήλθαν σε επαφή με τον ασθενή τελούν υπό παρακολούθηση. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων στα οποία υποβλήθηκαν τα μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού πάντως δεν έδειξαν ότι μολύνθηκε κάποιο εξ αυτών , σύμφωνα με τον Κέβιν Σέριν, επικεφαλής της διεύθυνσης Υγείας στην κομητεία Όραντζ στη Φλόριντα. 
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook