Ξεκάθαρο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στις ευρωεκλογές καταγράφει δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό «Επίκαιρα». 

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 28%, με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί συγκεντρώνοντας το 24% στις απαντήσεις των ερωτηθέντων.

Τα υψηλά ποσοστά που κατέγραψε από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του συγκρατεί το Ποτάμι, συγκεντρώνοντας το 8% των ψηφοφόρων που συμμετείχαν στην έρευνα, όπως και η Χρυσή Αυγή. Το ποσοστό της Χρυσής Αυγής, ωστόσο, είναι δύσκολο να αποκρυπτογραφηθεί ακόμα και με δημοσκοπική ακρίβεια. 

Ανοδική τάση δείχνει το ΚΚΕ, κάτι που για πολλούς πιστώνεται στον γενικό γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, που συγκεντρώνει το 7%, ποσοστό που, αν επαληθευτεί, θα είναι αρκετά υψηλότερο από το 4,5 % των εθνικών εκλογών του 2012, χαμηλότερο όμως από το 8,4% των τελευταίων ευρωεκλογών.

Η συρρίκνωση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ (Ελιά) και της ΔΗΜΑΡ, που περιγράφεται στο σύνολο των τελευταίων δημοσκοπήσεων, επιβεβαιώνεται και σε αυτή της VPRC.

Συγκεκριμένα, η Ελιά συγκεντρώνει το 5%, ενώ η ΔΗΜΑΡ το 3%, προϊδεάζοντας τα στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου για μια εκλογική βραδιά-θρίλερ. Χαμηλότερα των ποσοστών τους στις εθνικές εκλογές εμφανίζονται οι εκτιμήσεις για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι οποίοι όμως φαίνεται ότι θα εξασφαλίσουν άνετα κομματική εκπροσώπηση στην Ευρώπη.