Στη συνεδρίαση του ΔΣ της Τετάρτης 14 Μαΐου συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Αποφασίστηκε κατόπιν σχετικού αιτήματος εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα να καλυφθούν τα έξοδα για την εκτύπωση αφίσας για τις διαθεσιμότητες – απολύσεις μέχρι του ποσού των 250 ευρώ.
2. Αποφασίστηκε να εκδοθούν ανακοινώσεις για τις απουσίες των μαθητών από τα σχολεία με την παράλληλη λειτουργία των φροντιστηρίων και για την σύνθεση των επιτροπών των Πανελλαδικών εξετάσεων.
3. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ επικροτεί και προωθεί στα σχολεία την απόφαση των συναδέλφων του Εσπερινού ΕΠΑΛ που με πρακτικό δήλωσαν κατηγορηματικά την άρνηση συμμετοχής τους στις ομάδες εργασίας για την αυτοαξιολόγηση:

ΔΗΛΩΣΗ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΕ

Οι εκπαιδευτικοί στη συνεδρίαση αποφάσισαν ότι

\”δε συμμετέχουμε στις ομάδες εργασίας για την ΑΕΕ που έχουμε οριστεί, γιατί:

• δεν επιθυμούμε ως εκπαιδευτικοί να υλοποιήσουμε τον αντιδραστικό μηχανισμό της αξιολόγησης που θα οδηγήσει στην κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών, στο παραπέρα χτύπημα των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών – μισθολογικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και στην απόλυση πολλών απ’ αυτούς

• θεωρούμε εντελώς ανεφάρμοστο το πλαίσιο λειτουργίας των ομάδων εργασίας, αφού είναι πρακτικά αδύνατο να πραγματοποιηθεί εντός σχολικού ωραρίου και θα λειτουργήσει σε βάρος των πραγματικών παιδαγωγικών και διοικητικών καθηκόντων μας, ενώ από την άλλη είναι και επιστημονικά απαράδεκτο, αφού ποσοτικοποιεί αυθαίρετα ποιοτικά κριτήρια που δεν είναι μετρήσιμα με τον τρόπο που ορίζει η διαδικασία της ΑΕΕ

• έρχεται σε αντίθεση με τις ως τώρα αποφάσεις που ομόφωνα έχει λάβει ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου μας και ουσιαστικά ακυρώνει το θεσμικό ρόλο του οργάνου αυτού που είναι το ανώτερο και με δημοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας και οδηγεί στην υποκατάστασή του από το Δ/ντη της Σχολικής μονάδας
• έρχεται επίσης σε πλήρη αντίθεση με τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων, του Σωματείου και της Ομοσπονδίας μας
Ζητάμε δε από το Διευθυντή γραπτή απάντηση στην οποία να τεκμηριώνεται πλήρως νομικά η υποχρεωτικότητα της συμμετοχής μας στις ομάδες εργασίας.
Θεωρούμε, τέλος, ότι η όποια υποχρεωτική συμμετοχή μας έχει ανατεθεί είναι και θεσμικά παράτυπη, υποβαθμίζει παιδαγωγικά και ουσιαστικά τη λειτουργία του Συλλόγου Διδασκόντων και επιφυλασσόμαστε παντός νόμιμου δικαιώματός μας.

4. Αποφασίστηκε να ζητηθεί από τους συναδέλφους να ενημερώνουν την ΕΛΜΕ για τις συνεδριάσεις των ομάδων εργασίας των σχολείων τους ώστε να ανακοινοποιεί στα σχολεία την απόφαση της ΓΣ της ΕΛΜΕ για στάσεις εργασίας ώστε να μην συμμετέχουν στις ομάδες εργασίας.

5. Έγινε ενημέρωση από συναδέλφους για την τράπεζα θεμάτων της Α Λυκείου και αποφασίστηκε να συζητηθεί το θέμα στην ΓΣ της Τρίτης 20 Μαΐου και να δημοσιοποιηθεί.

6. Αποφασίστηκε να συμπληρωθεί η Ημερήσια Διάταξη της ΓΣ της προσεχούς Τρίτης 20 Μαΐου με τα θέματα της αυτοαξιολόγησης και των διαθεσιμοτήτων.

7. Αποφασίστηκε να συνδράμει η ΕΛΜΕ Χανίων με το ποσό των 100 ευρώ την μαθήτρια της Φλώρινας (η οποία πάσχει από σοβαρή ασθένεια και πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα) κατόπιν σχετικού αιτήματος της τοπικής ΕΛΜΕ και καλεί τους συναδέλφους να πράξουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους.

Το επόμενο ΔΣ θα πραγματοποιηθεί κανονικά την Τετάρτη 21 Μαΐου 2014 στις 20:30 στα γραφεία της ΕΛΜΕ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook