Υποχώρηση της ύφεσης στο τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2014 θα καταδεικνύουν τα στοιχεία για τους Τριμηνιαίους Εθνικούς Λογαριασμούς που θα δημοσιοποιήσει σήμερα Πέμπτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) την προσεχή Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ θα τοποθετούν την ύφεση για το πρώτο τρίμηνο του 2014 στο -1,3% – -1,3%, έναντι ύφεσης 6% στο πρώτο τρίμηνο του 2013. Αυτό συνεπάγεται πως το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν στο πρώτο τρίμηνο του 2014 διαμορφώθηκε περίπου στα 36,5 δισ. ευρώ, έναντι 37,2 δισ. ευρώ στο τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2013. Σημειώνεται πως ήδη από το δεύτερο τρίμηνο του 2013 καταγράφεται διαρκής αποκλιμάκωσης της ύφεσης στην ελληνική οικονομία, ως αποτέλεσμα της διαρκούς σταθεροποίησης των οικονομικών συνθηκών.

Σύμφωνα με αναλύσεις ο βασικός παράγοντας που θα καθορίσει το εάν και πόσο θα αυξηθεί εφέτος το ΑΕΠ είναι η δραστηριότητα του τουριστικού κλάδου, που έχει διαχρονικά υψηλή βαρύτητα στο εγχώριο προϊόν. Η επίδραση του τουρισμού στο ΑΕΠ εκτιμάται πως θα αποτυπωθεί στα στοιχεία δευτέρου και τρίτου τριμήνου 2014, οπότε αναμένεται επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook