Εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο της Μάχης της Κρήτης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 21 Μαΐου στις 10:00 στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας Αγίου Νικολάου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Την Τρίτη 20 Μαΐου θα αρχίσουν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο της Μάχης της Κρήτης οι οποίες θα κορυφωθούν την Τετάρτη 21 Μαΐου 2014 στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, τον Άγιο Νικόλαο.

Από το πρωί της 20-05-2014 μέχρι τη δύση του ηλίου της 21-05-2014 θα γίνει γενικός Σημαιοστολισμός και φωταγώγηση, κατά τις νυκτερινές ώρες, όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., Τραπεζών, Οργανισμών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας, των πλοίων που βρίσκονται αγκυροβολημένα στο λιμάνι της πόλης Αγίου Νικολάου και των χώρων του λιμανιού.

ΤΡΙΤΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2014

• Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία με θέμα το ιστορικό της Επετείου.

• Ώρα 10.30: Προσκύνημα των σπουδαστών, των μαθητών των Σχολείων, των Προσκόπων και Οδηγών στο Μνημείο των Ηρώων με Επικεφαλής καθηγητές, δασκάλους, βαθμοφόρους.

• Κατά το προσκύνημα θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων από το ΑΤΕΙ Κρήτης, παράρτημα Αγίου Νικολάου, τμήμα: Χρημ/κής & Ασφαλ/κής, από την ΑΣΤΕ Αγίου Νικολάου, την Επαγγελματική Σχολή του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, το ΕΕΕΕΚ Αγίου Νικολάου, τα Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια της Πόλης, από Προσκόπους και Οδηγούς.

• Τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2014

Ώρα 07.30:
Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών της πόλης ενώ η Δημοτική Φιλαρμονική θα περιέλθει τις οδούς παίζοντας εμβατήρια.

Ώρα 08.00:
Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων από Προσκόπους
και Οδηγούς.

Ώρα 10.00:
Τέλεση Δοξολογίας, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Νεκτάριος στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας και εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από την κ. Μαρία Γ. Σεργάκη Φυσικός

Ώρα 10.30:
Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων.

• Κατάθεση στεφάνων από τους:

1. Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης
2. Βουλευτές Λασιθίου
3. Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου
4. Δήμαρχο Αγίου Νικολάου
5. Διοικητή 3ου ΚΕΠ
6. Αστυνομικό Διευθυντή
7. Λιμενάρχη Αγίου Νικολάου
8. Δ/τή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας
9. Εκπροσώπους της Οργάνωσης Αναπήρων & Θυμάτων Πολέμου, Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων & των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών οργανώσεων που εδρεύουν στην πόλη του Αγίου Νικολάου

• Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας

• Εθνικός Ύμνος από τη Δημοτική Φιλαρμονική

Τα της Δοξολογίας και της Επιμνημόσυνης Δέησης παρακαλείται όπως ευαρεστηθεί και ρυθμίσει το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Αγίας Τριάδας, κατά την 20η Μαϊου στο χώρο του Ηρώου.

Η τήρηση της Τάξης μέσα και έξω από τον Ιερό Ναό ανατίθεται στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Νικολάου.

Για την εγκατάσταση και λειτουργία μεγαφωνικής συσκευής στον προ του Ηρώου Πεσόντων χώρο, για τη διευθέτηση του χώρου τούτου και για τα στέφανα που θα κατατεθούν παρακαλείται όπως μεριμνήσει ο Δήμος Αγίου Νικολάου.

Επίσης, ο Δήμος Αγίου Νικολάου παρακαλείται να μεριμνήσει για τη φωταγώγηση της Πόλης καθώς και για τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου στις εορταστικές εκδηλώσεις του προγράμματος.

Το Λιμενικό Ταμείο παρακαλείται να μεριμνήσει για την φωταγώγηση των χώρων του Λιμανιού Αγίου Νικολάου.

Τέλος οι κ.κ. Δ/ντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Έφοροι Προσκόπων και Οδηγών παρακαλούνται να μεριμνήσουν για την παρουσία αντιπροσωπειών των Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπων, Οδηγών και Λυκείου των Ελληνίδων με τις Σημαίες τους κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις της τελευταίας ημέρας.

Ώρα 20.00:
Υποστολή της Σημαίας στο Ηρώο των Πεσόντων από Προσκόπους και Οδηγούς.

Στις εκδηλώσεις έχουν κληθεί να παραστούν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Νεκτάριος, οι Βουλευτές Λασιθίου, οι Πολιτικές, Δικαστικές και Στρατιωτικές Αρχές, ο Δήμαρχος & το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου, οι Δήμαρχοι & τα Δημοτικά Συμβούλια των λοιπών Δήμων Λασιθίου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Λασιθίου, οι επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας, Προϊστάμενοι Δημοσίων Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., τα Πολιτικά Κόμματα και οι Πολιτικές Νεολαίες, οι Διευθυντές της Α/ θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, οι Σχολικοί Σύμβουλοι Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης, οι Διευθυντές των Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων της Πόλης, οι Προϊστάμενοι του ΤΕΙ Κρήτης Αγίου Νικολάου: Επιχειρηματικού Σχεδιασμού & Πληροφοριακών Συστημάτων, Χρηματοοικονομικής & Ασφαλιστικής, οι Διευθυντές του ΕΕΕΕΚ, και της ΑΣΤΕ Αγίου Νικολάου, η Διευθύντρια της Επαγγελματικής Σχολής του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, Εκπρόσωποι Φορέων και της Εθνικής Αντίστασης, η Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων, Εκπρόσωποι Σωματείων & Συλλόγων, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και οι Πολίτες του τόπου μας.

• Τελετάρχης ορίζεται ο εκπαιδευτικός κ. Γεώργιος Ξένος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook