Το τμήμα αλλοδαπών επισκέφθηκε ο Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Ηρακλείου «ΚΡΗΤΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», κ. Φάνης Ζαμπετάκης.

Ο κ. Ζαμπετάκης μετά την επίσκεψή του δήλωσε:

\”Μια από τις πρώτες προτεραιότητες μου ήταν να περάσω από το τμήμα αλλοδαπών και να ενημερωθώ για την πολιτική του τόπου μας, σε αυτόν τον τόσο ευαίσθητο τομέα. Όλοι μας λίγο ως πολύ γνωρίζουμε την μοίρα ορισμένων ανθρώπων να ζουν στο περιθώριο της κοινωνίας, να βιώνουν κάθε μέρα το φόβο και την απειλή.

Είναι ξεκάθαρα άδικο. Οι περισσότεροι ξένοι εργάζονται στις δικές μας δουλειές: στις καλλιέργειες, στον τουρισμό, στο εμπόριο, στην καθαριότητα.

Δεν τους αξίζει μία άδικη συμπεριφορά όταν προσφέρουν σε μία κοινωνία και δεν προκαλούν προβλήματα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλοί από εμάς βρεθήκαμε σε μία άλλη χώρα για να εργαστούμε και να σπουδάσουμε και σήμερα το ίδιο συμβαίνει με τα παιδιά μας.

Είναι δείγμα πολιτισμού και ανθρωπισμού μίας κοινωνίας να μεριμνά ακόμη και για όσους δεν έχουν πλήρη πολιτικά δικαιώματα και είναι ασθενέστεροι. Άλλωστε, η κοινωνία διαμορφώνει την έννοια του ξένου.

Σε μία ανοικτή Ευρώπη, αλλά και σε μία εξωστρεφή και τουριστική Κρήτη, ποιος άραγε διανοείται να θεωρήσει ξένο τον Γερμανό ή τον Άγγλο. Ελπίζω η κοινωνία μας να ωριμάσει, να μην βρίσκει στο πρόσωπο του οποιουδήποτε ξένου έναν αποδιοπομπαίο τράγο. Ας αναγνωρίσουμε την αξιοπρέπεια που αξίζει κάθε άνθρωπος.

Γιατί σε τελική ανάλυση θα ωφεληθούμε ως κοινωνία και ως οικονομία. Χωρίς όμως να φτάνει να γίνεται ο τόπος μας ξέφραγο αμπέλι και γι΄αυτό υπάρχουν πολιτικές που εφαρμόζονται σίγουρα με μεγάλες δυσκολίες εξαιτίας των συνόρων μας και που εκεί θα πρέπει να επαινέσουμε, πριν από οποιαδήποτε κριτική τον δύσκολο ρόλο της Αστυνομίας και του Λιμενικού.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook