Στα γραφεία του ΟΑΝΑΚ βρέθηκε εκ νέου ο Δήμαρχος Γόρτυνας Νικόλαος Σχοιναράκης, σε μια προσπάθεια να προωθήσει την επίσπευση των διαδικασιών, προκειμένου να παραδοθούν το συντομότερο δυνατόν στο Δήμο Γόρτυνας, μια σειρά από μελέτες που είχε αναλάβει να εκπονήσει ο Οργανισμός Ανάπτυξης Ανατολικής Κρήτης, για λογαριασμό των πρώην Δήμων Αγίας Βαρβάρας, Ρούβα και Κόφινα.

Στη συνάντηση που είχε ο κ. Σχοιναράκης με τον γενικό διευθυντή του ΟΑΝΑΚ, Θέμη Μαγγανά τέθηκε επί τάπητος το θέμα των καθυστερήσεων που παρατηρούνται, με τον Δήμαρχο να ζητάει να ενημερωθεί γραπτώς από τις υπηρεσίες του Οργανισμού τόσο για τον ακριβή αριθμό των μελετών που εκπονούνται, όσο και για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται αυτές.

 Από την πλευρά του ο κ. Μαγγανάς έκανε γνωστό πως οι μελέτες που αφορούν την Δημοτική Ενότητα Ρούβα είναι έτοιμες, καλώντας τον Δήμαρχο να μεταβούν μαζί στα γραφεία της Περιφέρειας την Τρίτη 24 Μαϊου 2011, προκειμένου να τις καταθέσουν.

«Σε ότι έχει να κάνει με τις μελέτες του πρώην Δήμου Ρούβα, συμφωνήσαμε την Τρίτη το πρωί να πάμε μαζί στη Περιφέρεια για να τις καταθέσουμε. Για τις υπόλοιπες μελέτες που έχουν ανατεθεί στον ΟΑΝΑΚ από τους πρώην Δήμους Αγίας Βαρβάρας και Κόφινα, ζήτησα να ενημερωθώ γραπτώς για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται, όπως επίσης και για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να τελειώσουν επιτέλους.

Περιμένουμε λοιπόν να μας κοινοποιήσουν επίσημα και εγγράφως οι υπηρεσίες του ΟΑΝΑΚ μέχρι που έχουν προχωρήσει οι μελέτες αυτές και τι θα πρέπει να κάνουμε εμείς σαν Δήμος Γόρτυνας, προκειμένου να ολοκληρωθούν και να πάμε στη φάση της ωρίμανσης.» σχολίασε σχετικά με το θέμα ο Δήμαρχος Γόρτυνας, θέτοντας ουσιαστικά την διοίκηση του ΟΑΝΑΚ προ των ευθυνών της, για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται σχετικά με την παράδοση των μελετών που της έχουν ανατεθεί για λογαριασμό των Δήμων που σήμερα, μετά τις συνενώσεις, συγκροτούν τον ενιαίο Δήμο Γόρτυνας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook