Ανακοίνωση του Γραφείου τύπου του Υποψηφίου Δημάρχου Φαιστού Γιώργου Αρμουτάκη:

\”Εγκατάλειψη και αδιαφορία είναι τα αυτά που χαρακτηρίζουν μία από τις πιο σημαντικές αθλητικές δομές του κάμπου της Μεσαράς. Μία πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, μία εξαιρετική αθλητική εγκατάσταση που όμως ποτέ δεν αξιοποίησε ο καλλικρατικός Δήμος Φαιστού μένει να ρημάζει παρατημένη στη φθορά του χρόνου.

Μία δομή για την οποία το κράτος δαπάνησε αρκετά χρήματα με σκοπό να δώσει τη δυνατότητα στους ανθρώπους της περιοχής να έρθουν σε επαφή με τον υγρό στίβο έμεινε αναξιοποίητη αφού κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να βρει τρόπο σωστής λειτουργίας. Τα αποδυτήρια και οι χώροι των διοικητικών υπηρεσιών έχουν μετατραπεί σε αποθήκες αλλά και σε χώρους προσωρινής (;) στέγασης της μονάδας του ΕΚΑΒ στη Μεσαρά.

Ενώ οι χώροι που δε χρησιμοποιούνται μένουν να μουχλιάζουν και να καταστρέφονται κάθε μέρα που περνά. Η πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων, που άλλες πόλεις θα παρακαλούσαν να έχουν, μένει άδεια και βρώμικη αφού κανείς δεν φρόντισε επί σειρά ετών να τη λειτουργήσει για περισσότερο από δύο μήνες το χρόνο!

Δεν μπήκε καν στον κόπο να καθαρίσει τον περιβάλλοντα χώρο και να ευπρεπίσει τη γύρω περιοχή ενώ τα διαλυμένα καθίσματα στην κερκίδα κάνουν σαφές ότι κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για την αποκατάσταση του χώρου που φτιάχτηκε για να φιλοξενεί ανθρώπους του αθλητισμού και όχι περιφερόμενους που αναζητούν προσωρινή έκταση για να στήσουν καταυλισμό…

«Η εγκατάλειψη του κολυμβητηρίου Μοιρών, η ελλιπής συντήρηση και η λειτουργία του για μόλις δύο μήνες το χρόνο (αλήθεια φέτος θα λειτουργήσει 😉 κάνει σαφές ότι οι προτεραιότητες των αρμοδίων στην περιοχή είναι σε άλλη κατεύθυνση. Ο αθλητισμός μένει στο επίπεδο του ανέξοδου και του ανώδυνου.

Όμως έτσι δουλειά δε γίνεται και είναι κρίμα μία τέτοια εγκατάσταση – στολίδι να μένει εγκαταλελειμμένη και να ρημάζει … Κάποια πράγματα δε χρειάζονται μόνο χρήματα αλλά και διάθεση για να μπουν σε μία σειρά και να αποδώσουν. Αν οι προτεραιότητες ήταν διαφορετικές και αυτός ο χώρος αθλητισμού θα ήταν γεμάτος ζωή σήμερα. Όμως ποτέ δεν είναι αργά … Κι εμείς είμαστε εδώ για να δώσουμε νέα πνοή …» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Φαιστού με την Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση Γιώργος Αρμουτάκης\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook