Τελευταία ενημέρωση: 12:04

Για τις 6 Ιουνίου διεκόπη η δίκη για τις 8 υποθέσεις ληστειών, που σημειώθηκαν το καλοκαίρι του 2010 σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο.

Το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων, να εξαιρεθεί ο Πρόεδρος του δικαστηρίου απορρίφθηκε από την Πρόεδρο Εφετών η οποία επέβαλλε στο δικηγόρο δικαστική δαπάνη ύψους 500 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως η δίκη είχε διακοπεί αρχικά χθες μετά από ένταση που προκλήθηκε κατά την διάρκεια της κατάθεσης του Καθηγητή Βιολογίας Πανεπιστημίου της Αμερικής και ειδικού σε θέματα DNA, Διευθυντή του Προγράμματος Αθωότητας ΗΠΑ κ. Greg Hampikian.

Ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων, Λεωνίδας Πεγιάδης υπέβαλλε ερωτήσεις στον καθηγητή βιολογίας, όταν ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου τον διέκοψε, λέγοντας ότι ο μάρτυρας έχει ήδη απαντήσει στην συγκεκριμένη ερώτηση.

Ο δικηγόρος του Αρείου Πάγου επιτέθηκε φραστικά εις βάρος του Προέδρου, με αποτέλεσμα ο δεύτερος, ο οποίος να επισημάνουμε είναι ο αρχαιότερος μετά την Πρόεδρο Εφετών, στο Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, να διακόψει την ακροαματική διαδικασία, ζητώντας από τον κο Πεγιάδη να χαμηλώσουν οι τόνοι. Ο συνήγορος υπεράσπισης, ζήτησε να αλλάξει ο Πρόεδρος της έδρας.